Upptäck fördelarna med att leasa begagnat

Upptäck fördelarna med att leasa begagnat
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av trender, erbjudanden och löpande tips.

Att välja leasing har blivit allt mer populärt, och med goda skäl. Leasing möjliggör företag att dra nytta av nödvändig utrustning utan att binda upp kapital. I denna artikel ska vi utforska en särskilt smart aspekt av leasingvärlden – leasing av begagnade maskiner.

På Nordic Finance är vi stolta över att vara branschledande inom företagsleasing av begagnade maskiner. Genom att erbjuda leasing av begagnat främjar vi återbruk och möjliggör en förlängd livscykel för tusentals objekt årligen. Detta gör det möjligt för fler företag att dra nytta av kostnadseffektiva och miljövänliga lösningar. Maskinleasing kan många gånger vara språngbrädan som möjliggör för företag att möta ett ökat tryck från sina kunder. När beslut om tillväxtinvesteringar nalkas är det många som väger mellan att satsa på nya eller begagnande maskiner. Här belyser vi de fördelar som uppstår när valet landar på begagnat. 

Fyra fördelar med att leasa begagnat:

1. Snabbare leveranser

En fördel med begagnad leasing som inte alltid beaktas är den potentiellt snabbare leveransen. När du leasar en ny produkt måste den ofta beställas från tillverkaren eller återförsäljaren, och leveranstiden kan variera. Med begagnade objekt finns de många gånger redan tillgängliga och kan levereras omedelbart. Detta är särskilt värdefullt när du behöver den utrustning du leasar snabbt. Kanske står ditt företag på tröskeln till nya affärer, och behöver maskinen omgående för att kunna tacka ja.

2. Skippa kontantinsatsen

I de flesta fall krävs det inte att du betalar en kontantinsats när du väljer att leasa en begagnade maskin. Detta kan vara fördelaktigt för dig som vill undvika att binda upp ditt kapital i en engångsbetalning. Leasing kan därför vara ett strategiskt val för din ekonomi.

3. Undvik det inledande pristappet

En begagnad maskin har redan passerat det första stadiet av värdeminskning som ny utrustning går igenom så snart den lämnar återförsäljarens lager. Genom att välja begagnad leasing undviker du denna initiala känslighet för värdeminskning. Det innebär att du kan utnyttja utrustningen längre utan att vara rädd för att den tappar i värde lika snabbt. Detta skapar en långsiktigt stabilare ekonomisk situation för ditt företag.

4. Hållbarhetsfördelar

För många företag är hållbarhet och miljöhänsyn högt prioriterade. Genom att välja begagnad leasing kan du också göra en mer miljövänlig val. Genom att förlänga livslängden på befintlig utrustning bidrar du inte bara till att minska behovet av nyproduktion, utan även till att effektivt minska ditt ekologiska fotavtryck

Hur går det till?

Att leasa begagnade maskiner är inte svårare än att leasa nya objekt. Så här går det till:

1. Du bestämmer vilken maskin du vill ha. Vi köper sedan maskinen åt dig.
2. Välj hur länge ditt avtal ska löpa. I avtalet ser du månadskostnaden och löptiden.
3. Du leasar maskinen av oss under hela avtalsperioden.
4. När avtalet löpt ut kan du förlänga avtalet, köpa maskinen till ett restvärde.

Med fördelar som det initiala prisstappets minimering, snabbare leveranser, och hållbarhetsfördelar, kan begagnad leasing vara en klok väg att gå. Vi är experter på området och ger skräddarsydda råd för just ditt företag.

Kontakts oss och få en personlig rådgivare 

Vi samarbetar med över 900 leverantörer

Hos våra leverantörer kan du hitta begagnade maskiner att leasa. Här är tre av de vi samarbetar med. 

Relaterade inlägg

Nu kan vi hjälpa våra kunder med företagslån

Sedan 2007 har vi varit branschledande inom finansiell leasing för företag i Sverige. Nu tar vi ett nytt kliv genom ett samarbete KREA för att erbjuda en helhetslösning inom finansiering. Tillsammans med KREA kan vi nu även hjälpa våra kunder med företagslån.

Läs Mer »

Räkna på din affär redan idag

I vår leasingkalkylator kan du få en uppskattning direkt på vad ditt fordon kostar att leasa.