Redovisningschef

Vi söker en glad och alert Redovisningschef som vill vara med på en mycket spännande resa! Nordic Finance tar marknadsandelar i en oerhört spännande bransch och som redovisningschef kommer du att spela en central roll i att bibehålla en väl fungerande ekonomiavdelning under vad som kommer bli en kraftig tillväxtfas.

Om Nordic Finance

Nordic Finance är ett av Sveriges snabbast växande finansbolag som omsatte drygt 700 miljoner år 2017. Med fokus på finansiering, leasing och hyra, hjälper de kunder i olika typer av branscher att förverkliga sina drömmar och målsättningen är att alltid leverera en lösning som överträffar förväntningarna.

Nordic Finance fick under förra året en ny stark huvudpartner i Verdane Capital vilket innebär att företaget stärkt sin position på marknaden och ökat tillväxttakten. I dagsläget har bolaget drygt 30 anställda och huvudkontoret ligger i centrala Stockholm med ytterligare kontor i Göteborg och Helsingfors. Hos Nordic Finance är det viktigt att du trivs på jobbet och har viljan att utvecklas. De anställda drivs av engagemang, glädje och teamwork där målet är att ”Alltid ha nöjda kunder”. Framåt har Nordic Finance mycket spännande planer och fortsätter att växa och utvecklas tillsammans. Nu söker de en person som vill vara med på en fantastiskt spännande tillväxtresa!

Företaget har starka värderingar kopplade till tydliga målsättningar. Att behålla den framgångsrika kulturen, trots de mycket ambitiösa tillväxtmålen och expansionsplanerna med ytterligare kontor och marknader, är mycket viktigt. Organisationen är i ständig förändring och förbättring på sin tillväxtresa och som redovisningschef är du med och visar vägen för de anställda genom ditt viktiga arbete.

Om rollen som Redovisningschef

Ekonomiavdelningen har idag väl fungerande rutiner men i takt med att bolaget växer kommer det krävas ytterligare förbättringar av dessa. I denna breda och nya roll blir det viktigt att upprätthålla en hög standard av den löpande redovisningen och samtidigt sträva efter mer effektiva processer och strukturer. I gruppen finns idag ytterligare två personer med ansvar för reskontra för vilka du kommer ha ett arbetsledande ansvar. Att du brinner för teamet, människorna och av att få ihop helheten ser vi som en självklarhet.

I rollen som Redovisningschef ingår arbetsuppgifter som t.ex.:

• Månads-, kvartals- och årsbokslut

• Intäkts- och kostnadsuppföljning

• Kassaflödesanalys

• Avstämningar och uppföljning av RR och BR

• Rapportering

• Skatte- och momsberäkning och rapportering

• Årsredovisning enligt K3

• Inkomstdeklarationer och Löner

Notera att tjänsten är helt ny i sin form. Tidigare har den varit en tjänst med delat ekonomi- och HR-ansvar. Nu har bolaget kommit till en fas där det är viktigt att ha en dedikerad redovisningschef. Tjänsten rapporterar direkt till CFO och är placerad i centrala Stockholm.

Vi ser att du har följande erfarenhet och utbildning

• Relevant akademisk utbildning med fördel inriktning redovisning

• Ca 5 års erfarenhet av revision och redovisning.

• Erfarenhet av att jobba nordiskt/internationellt, koncernredovisning och IFRS är meriterande

• Vana av att arbeta i en entreprenöriell miljö med fokus på tillväxt

• Flytande svenska och engelska i tal och skrift.

Vi söker dig som:

Har ett stark driv men som samtidigt aldrig tummar på noggrannheten. Du arbetar proaktivt vilket gör att du kan hantera utmaningar på både kort och lång sikt. Samtidigt drivs du av en vilja att förenkla och effektivisera struktur, process och rutiner. Du är prestigelös och din positiva inställning sprider glädje och engagemang runt omkring dig. Du trivs med att samarbeta och bygga relationer såväl internt som externt. Din passion för redovisning lyser igenom i ditt dagliga arbete.

På Nordic Finance kommer du in i ett företag som värderar personalen och kulturen högt och du blir en av de viktigaste pusselbitarna på resan mot att kunna erbjuda service i absolut världsklass till samtliga kunder och samarbetspartners.

För att skicka din ansökan

Nordic Finance samarbetar med Academic Search International som är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search & Interim Management. Här kan du skicka din ansökan.

För mer information om tjänsten som redovisningschef på Nordic Finance kontakta gärna Rebecca Eileryd på rebecca.eileryd@academicsearch.se eller Johan Aspegren på johan.aspegren@academicsearch.se.

Vi arbetar kontinuerligt med urvalet så ansök så snart som möjligt!