Så ökar du försäljningen med hjälp av en bra finansieringslösning

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av trender, erbjudanden och löpande tips.

Är du på jakt efter sätt att öka försäljningen? 

Sacho Grandin, Head of Inside sales på Nordic finance tipsar här om två sätt om hur rätt finansieringslösning kan hjälpa dig att sälja mer till dina kunder.

1. Ha en finansieringslösning som passar kunden redo

Tänk dig att du har en bra dialog med en kund, och att kunden har valt objekt och att ni enats om ett pris. Toppen! Men då visar det sig att kunden har problem med sin finansiering. Då är det bra att tidigt i säljprocessen förstå vilken finansieringslösning som passar kunden bäst. Det kan vara smart att ha en lämplig finansieringslösning redo att erbjuda kunden för att du inte ska tappa affären.

– Det finns alltid kunder som inte har betalmedel eller hellre vill leasa utrustningen. Du behöver inte vara expert på finansiering utan kan koppla ihop kunden med ett finansieringsbolag så sköter de resten. Därefter kan du fokusera på att få andra affärer i hamn, säger Sacho och förklarar:

– Vi jobbar exempelvis så att våra leverantörer ringer oss och säger ”Den här kunden saknar finansiering, kan du hjälpa dem?”. Vi tar då kontakt med kunden och löser allt det praktiska. Så efter ett tag kommer det in en beställning hos leverantören, som bara behöver fakturera oss och leverera till slutkunden. 

Tips: Hitta en trygg finansieringspartner att samarbeta med så kan du komma till fler avslut med dina kunder.

2. Merförsälj mer till kunder med hjälp av en leasinglösning

Som leverantör har du full koll på ditt produktutbud och dina tillbehör. Men för att verkligen sälja rätt produkter – och tillbehör – behöver du kombinera din kunskap med det som är kundens tänkta verksamhet.

– Säg att du ska sälja en grävskopa. Genom att samtala med din kund om vad den ska användas till så kan du få reda på om det finns möjlighet till merförsäljning. Kanske behöver den ett tillbehör till grävskopan som gör att man kan skruva på redskap på maskinen (en rototilt). Eller en viss typ av skopa för att kunna gräva extra smala diken.

Det kan dock vara svårt att lyckas med merförsäljning, även om tillbehören känns relevanta.

– Många leverantörer jag känner märker att kunden backar inför den extrakostnad som tillbehör medför. Men då brukar jag tipsa dem om att föreslå en leasinglösning. Då kanske tillbehöret enbart innebär en merkostnad på en tusenlapp i månaden, vilket för de flesta kunder känns som en mer överkomlig summa. Dessutom belastar kunden inte sin balansräkning vid leasing och kan då växa snabbare.

Tips: Genom att föreslå en leasinglösning istället för kontantköp ökar du chansen för merförsäljning.

Läs mer om hur vi på Nordic Finance kan hjälpa dig som är leverantör med kundfinansering eller ring oss på 08-588 180 00

Relaterade inlägg

Räkna på din affär redan idag

I vår leasingkalkylator kan du få en uppskattning direkt på vad ditt fordon kostar att leasa.