Intervju med Kenny Cross ny VD på Nordic finance.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av trender, erbjudanden och löpande tips.

Vill du komma i kontakt med Kenny eller någon av oss andra på Nordic Finance? Här kommer du till kontaktsidan där du kan hitta mail och telefonnummer på kontakta nordic finance.

Vi gjorde en intervju med Kenny när han satt i bilen påväg ut på uppdrag.

Vart är du någonstans nu?

Utanför Varberg. Ska träffa en av våra partners och ha en heldag där vi ska sätta en plan och planera för resten av året.

Vem är du?

Halvengelsk och halvsvensk. Började spela golf när jag var ung. Höll på tills jag var typ 30 år, sen höll inte kroppen längre. Jobbade som golftränare, insåg snabbt att det inte var så kul.

Började sen utforska allt inom golfens värld. Ritade och byggde en golfbana samt drev en golfklubb med 1040 medlemmar.

Började efter det att plugga till försäkringsmäklare. Och sakta men säkert fasade jag ut mina golfverksamheter och började jobba heltid med försäkringar. Startade på Nordic Finance 2013 som säljare. Det var en helt ny värld för mig det här med finansiering, och det tog 1 år innan allt funkade för mig och jag förstod allt. Och ytterligare innan jag förstod helheten av vår affär.

Vilken roll hade du på NF innan du blev VD?

Mina meriter som coach i kombination med min grund som säljare gjorde att jag blev försäljningschef.

Vad är nästa steg för dig som VD?

Hitta tillbaka till vårt DNA i ny kostym. Finns en lärdom i att titta på vad som funkat och historiskt vad som vi varit bra på. Lära av misstag, ta med det grymma i form av teamkänsla, specialistkunskap och vår personliga touch. Hjälpa våra leverantörer att sälja mer. Få slutkunderna att nå sina drömmar.

Vad kommer du vara för typ av VD?

Jag kommer att försöka att föregå med gott exempel i alla avseenden. Kommer även att sälja då jag tycker att det är viktigt att inte tappa känslan för vår affär. Min huvuduppgift ser jag ändå vara att ge varje medarbetare möjligheten att växa och nå sin potential, det tror jag är bra för lagkänslan och att bygga ett starkt team.

 

3 tips till företag som vill växa

 

1. Ta vad du är bra på och utveckla det.

Från min idrottsbakgrund har jag alltför ofta sett att många idrottare lägger krut på att växa det man är dålig på. Risken med det är att man då tappar det som är bra. Det bästa idrottarna är oftast väldigt bra på en grej.

Se på Johaug, hon slår alla i distanser över 1 mil men är inte en av vinnarna i till exempel sprint. Ta med detta tänk i ert företag: Fokusera på att växa det ni är grymma på och utveckla saker och ting som är kopplat till det.

2. Kombinera det personliga med det digitala.

Var en del som verkar i båda delarna. Automatiserar du alla affärsprocesser finns det en risk att man glömmer bort att det är en människa som är där. Se till exempel på hur storbankerna gjort. Om jag gå förbi min bank idag så är det tydligt för mig att de helst vill att jag utför mina bankärenden digitalt. Jag tror att det finns en risk i att inte behålla den personliga relationen till sina kunder.

Vi tror på att hålla fast vid det mänskliga. Att kombinera det personliga med det digitala, det är då du verkligen kommer lyckas nå dina kunder.

3. Testa din investering i hjärnan och sen i hjärtat.

Testa din idé i hjärnan först för att se om den håller. Om hjärnan säger Ja, gå vidare till hjärtat och se om det känns rätt. Oftast ser jag att investeringar eller affärsplaner bygger på en känsla som ligger varmt om hjärtat, som kanske inte fullt ut har bearbetats i hjärnan. Så räkna först på din investering i hjärnan och i en beräkningskalkyl → Funkar det i hjärnan går du vidare till hjärtat. Och inte tvärtom.

Relaterade inlägg

Nu kan vi hjälpa våra kunder med företagslån

Sedan 2007 har vi varit branschledande inom finansiell leasing för företag i Sverige. Nu tar vi ett nytt kliv genom ett samarbete KREA för att erbjuda en helhetslösning inom finansiering. Tillsammans med KREA kan vi nu även hjälpa våra kunder med företagslån.

Läs Mer »

Räkna på din affär redan idag

I vår leasingkalkylator kan du få en uppskattning direkt på vad ditt fordon kostar att leasa.