Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av trender, erbjudanden och löpande tips.

Vi strävar ständigt efter att utveckla våra erbjudanden och ge våra kunder smarta lösningar för sina investeringsbehov. Sedan 2007 har vi varit branschledande inom finansiell leasing för företag i Sverige. Nu tar vi ett nytt kliv genom ett samarbete Krea för att kunna erbjuda en helhetslösning inom finansiering. Tillsammans med Krea kan vi nu även hjälpa våra kunder med företagslån.

Vi vill göra det enklare för små och medelstora bolag att få tillgång till finansiering, oavsett om det är för att expandera, köpa ny utrustning, täcka kassaflödesbehov eller något annat affärsrelaterat ändamål. Vårt mål är att vara en betrodd partner som guidar dig genom finansieringsdjungeln och ser till att du hittar rätt lösning för ditt företag.

Vilken finansiering passar dig bäst?

Att navigera i finansieringsvärlden kan vara utmanande, och därför är det viktigt att förstå olika alternativ att förestå vilka finansierassätt som är bäst i varje situation. Här går vi de största skillnaderna mellan leasing och företagslån. 

Leasing

Leasing är ett enkelt och förmånligt sätt att skaffa utrustning utan att binda kapital eller använda bankmässiga säkerheter, vilket innebär att företaget inte låser upp sitt kreditutrymme. Den leasade utrustningen fungerar som säkerhet för finansieringen och kräver vanligtvis inte kompletterande säkerheter eller kontantinsats. En stor fördel med leasing är också den längre återbetalningstiden, som kan sträcka sig upp till 10 år, särskilt vid leasing av objekt med starkt andrahandsvärde. Dessutom påverkar leasingkostnader endast resultaträkningen eftersom utrustningen vanligtvis inte redovisas som en tillgång i balansräkningen. Leasingkostnaden är även 100% avdragsgill.

Företagslån

Företagslån är bäst när du behöver finansiera annat än lös egendom. Till skillnad från leasing, där objektet fungerar som säkerhet, är företagslån bättre om ditt företag behöver kapital tillexempel för ett projekt, utveckling av en produkt, eller till marknadsföring. Företagslån ger möjlighet att investera i de resurser som ditt företag behöver för att växa och utvecklas.

Genom vårt samarbete med Krea kan vi erbjuda helhetslösningar och guida ditt företag till rätt alternativ. Oavsett om du vill investera i fast eller lös egendom eller behöver finansiering för andra affärsändamål kan du ansöka om företagslån så hjälper vi dig vidare.

Så går processen till

1. Räkna på ditt företagslån

Räkna fram en månadskostnad för ditt lån i vår kalkylator.  

2. Skapa en ansökan

Skapa en ansökan hos Krea och jämför erbjudanden som du sedan väljer att ansöka hos.

3. Få tillgång till ditt lån

Teckna avtalet och få pengarna utbetalda. Vanligtvis inom 1-10 dagar

FAQ

Vanliga frågor om företagslån

Vilka krav finns för företagslån?

Kraven för företagslån kan skilja sig mellan olika långivare och banker. En del grundkrav finns dock som ställs av de flesta aktörer inom företagslån. Dessa är:

  • Företaget har varit aktivt i minst 3 månader
  • Minst ett fastställt bokslut
  • Omsättning på minst 200 000 kronor
  • Personlig borgen

Vad innebär ett personligt borgensåtagande?

Att gå i personlig borgen för ett företagslån innebär att du som privatperson åtar dig ekonomiskt ansvar för att lånet återbetalas. Det innebär att om företaget går i konkurs blir du personligt betalningsansvarig.

Vem kan gå i personlig borgen vid företagslån?

Ägare och personer i styrelsen kan vara borgensmän. Vissa långivare kan också acceptera utomstående personer efter en individuell bedömning.

Vad är kostnaden för företagslån?

Kostnaden på företagslån beror på olika faktorer, såsom lånets storlek, långivare, ränte- eller avgiftsmodell, etc. Det är därför viktigt att du jämför olika alternativ och att du tar hänsyn till vad den effektiva räntan blir, det vill säga den totala årliga kostnaden för lånet.

Ett företagslån har vanligtvis en ränta om 8-20% per år och en löptid på upp till 60 månader.

Räkneexempel: För ett företagslån med 200 000 kronor och 10% årsränta blir första räntebetalning 1 666 kronor. Dessutom ska lånet amorteras rakt med 60 månaders löptid, vilket innebär en amortering om 3 333 kronor. Den totala betalningen i första månaden blir då 5 000 kronor för ett företagslån om 200 000 kronor. Vilket inte är ett ovanligt exempel.

Måste man ha en personlig borgen?

Långivare kräver någon form av säkerhet. När det gäller företagslån är det ofta personlig borgen som krävs. Det finns dock alternativ med EU-stöd och lägre borgensåtagande, så kallat EU-lån.

Tar Krea en UC kreditupplysning vid ansökan om företagslån?

Vid en låneansökan hos Krea tas endast en UC på ditt företag och en på dig om du är borgensman. Söker du istället hos flera olika långivare kommer det att tas minst en UC vid varje ansökan

Relaterade inlägg

Nu kan vi hjälpa våra kunder med företagslån

Sedan 2007 har vi varit branschledande inom finansiell leasing för företag i Sverige. Nu tar vi ett nytt kliv genom ett samarbete KREA för att erbjuda en helhetslösning inom finansiering. Tillsammans med KREA kan vi nu även hjälpa våra kunder med företagslån.

Läs Mer »

Räkna på din affär redan idag

I vår leasingkalkylator kan du få en uppskattning direkt på vad ditt fordon kostar att leasa.