Leasing möjliggjorde att Carballos Klinic kunde öppna en till vårdklinik

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av trender, erbjudanden och löpande tips.

Carballos Klinic är ett svenskt familjeföretag som har varit verksamt inom vården sedan 2004, och utsågs 2013 av Dagens Industri till ett av Årets Gasellföretag. Nyligen ville de öppna en ny klinik i Nacka, där man främst ska ägna sig åt schemalagda rutinoperationer på uppdrag av SLL.

Behov

Carballos Klinic har ett omfattande kontrakt med SLL, Stockholms läns landsting. Syftet är att genomföra de schemalagda operationer som de offentliga sjukhusen inte har bandbredd till, då de behöver prioritera akuta patientfall. För att möta upp mot detta behövde Carballos Klinic öppna en ny klinik, men man hade inte möjlighet att finansiera allt ur egen kassa.

Lösning

Carballos Klinic valde att finansiera den medicinska utrustning som behövdes till kliniken via Nordic Finance med leasing. Genom en leasinglösning hade de möjlighet att öppna kliniken utan att behöva ta lån. Och eftersom medicinsk utrustning, som britsar och operationslampor, har en lång livslängd kan dessa brukas länge även efter leasingavtalets slut. Därmed kan de efter att avtalet gått ut kan fortsätta använda utrustningen istället för att behöva göra en ny investering direkt, vilket ger en högre vinst varje månad.

Affärsnytta

Carballos Klinic kan expandera sin verksamhet och öka sina intäkter. Den nya kliniken är en relativt säker inkomstkälla eftersom patienterna kommer direkt via SLL, och därmed behöver de inte satsa ytterligare resurser på att marknadsföra sig. Dessutom avlastar man den kommunala sjukvården, som slipper lägga tid på schemalagda operationer och istället kan fokusera sina resurser på akutfall.

Räkna ut din månadskostnad för leasing i vår leasingkalkylator här.

Relaterade inlägg

Nu kan vi hjälpa våra kunder med företagslån

Sedan 2007 har vi varit branschledande inom finansiell leasing för företag i Sverige. Nu tar vi ett nytt kliv genom ett samarbete KREA för att erbjuda en helhetslösning inom finansiering. Tillsammans med KREA kan vi nu även hjälpa våra kunder med företagslån.

Läs Mer »

Räkna på din affär redan idag

I vår leasingkalkylator kan du få en uppskattning direkt på vad ditt fordon kostar att leasa.