Lagra solenergi och spara pengar

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av trender, erbjudanden och löpande tips.

Varför är energilagringen på allas läppar?

Många av våra kunder investerar i solceller och vill även kunna lagra överskottet när solen skiner så dem kan använda elen när dom vill, till exempel när timpriset är högt. Det sparar både pengar och miljö, eftersom kunderna kan använda mer egen förnybara solel.

Vi på Nordic Finance har sen 2020 hjälpt många företag med smart leasing av förnybara investeringar inom energieffektivisering och produktion, tex solceller och vätgassystem. Under sista året ser vi även en markant ökning av förfrågningar inom energilagring som är en superintressant marknad.

På grund av fluktuerande el från förnybara källor har det blivit svårare att balansera det svenska elnätet mot en frekvens på 50 hertz varför Svenska kraftnät söker med ljus och lykta efter tjänster som batterilagring, som kan stabilisera frekvensen vid behov. Det vi ser är att privata bolag går in och stabiliserar elnätet, något som tidigare varit statlig verksamhet vilket såklart öppnar nya möjligheter till våra kunder.

3 tydliga trender

  • Företagen vill minska sin miljöpåverkan
    Skapa egenproducerad förnybar energi genom tex sol- och vindkraft
 
  • Bli mer självförsörjande
    Öka din självförsörjandegrad ytterligare och minska behovet att köpa dyr el från nätleverantörerna.
 
  • Skydda sig mot stigande elpriser
    Med ett minskat behov av att köpa el påverkas du mindre av stigande elpriser.
 

Öka din självförsörjandegrad ytterligare och investera i batterilagring! Räkna fram din månadskostnad eller kontakta oss på Nordic Finance så hjälper vi dig på din förnybara resa!

Relaterade inlägg

Nu kan vi hjälpa våra kunder med företagslån

Sedan 2007 har vi varit branschledande inom finansiell leasing för företag i Sverige. Nu tar vi ett nytt kliv genom ett samarbete KREA för att erbjuda en helhetslösning inom finansiering. Tillsammans med KREA kan vi nu även hjälpa våra kunder med företagslån.

Läs Mer »

Räkna på din affär redan idag

I vår leasingkalkylator kan du få en uppskattning direkt på vad ditt fordon kostar att leasa.