Din självklara finansierings­­partner

Med oss som finansieringspartner kan du som är leverantör slutföra fler affärer, dina kunder blir nöjdare och du sparar dessutom värdefull tid.

Så kan vi hjälpa dig

Är du leverantör med utrustning, maskiner eller inventarier till salu? Då kan du tjäna på ett samarbete med oss. Det finns många fördelar med att ha Nordic Finance som partner för dina kunders finansieringar:

Vi tar dialogen med kunden

Vi besitter expertkunskap om din bransch och fungerar som en rådgivare för din kund. För oss är den personliga kontakten viktig och genom en direkt dialog med din kund kan vi ge experthjälp utifrån dennes unika situation. Därmed minskar risken för att din kund i slutändan skalar ner köpet på grund av likviditetsbrist eller låneavslag, och du får samtidigtnöjdare kunder.

Större chans att bevilja kredit

Vi har en större kreditaptit jämfört med vanliga banker. Många banker ger dessutom ett automatiskt avslag när det rör sig om produkter eller branscher de inte är insatta i. Men eftersom vi besitter expertkunskap om din bransch kan vi se din kunds unika potential. Vi genomför alltid en individuell bedömning av din kunds betalningsmöjligheter och därför är vi mer flexibla än många andra finansbolag.

Flera olika kreditbord

Vi har en unik finansieringsstruktur med flera kreditbord och banker. Därmed kan dina potentiella köpare ha ett större engagemang hos oss och även göra större affärer med dig som leverantör, istället för att ha nått maxtaket efter första investeringen. Vi kan även erbjuda flexibla leasingvillkor och olika prismodeller baserade på volym och eller riskbaserad nivå.

Säkrare och smidigare betalning

För att få igenom en finansiering krävs en hel del jobb; allt från att förstå syftet med köpet till att begära in dokumentation som bokslut. Genom att vi sköter allt detta sparar du in tid och kan ägna dig åt det du verkligen brinner för – att sälja. Dessutom är det vi som är ansvariga för betalningen, så du slipper oroa dig för att dina kunder inte betalar i tid.

”Vår huvuduppgift är att vara snabba, flexibla och ta hänsyn till varje kunds unika förutsättningar.”

Du tjänar på vårt samarbete

  • Chansen att få dina affärer i hamn ökar.
  • Din kund kan göra större och fler affärer med dig.
  • Vi är experter på din bransch och kan ge välgrundade råd.
  • Du slipper lägga tid på administrationen.
  • Vi tar ansvar för hela leasingprocessen, från start till slut.

Så går det till

1

En potentiell köpare är intresserad av ett objekt, du kontaktar då oss och skickar över offerten.

2

Vi tar kontakt med köparen, berättar om hur finansieringen går till och tar fram förslag på lämplig finansieringslösning.

3

Vi gör en kreditbedömning och när den är godkänd hjälper vi kunden att lösa finansieringen på önskat sätt.

4

Du får betalt av oss och kommer överens med kunden om hur leveransen sker.

Kontakta oss

Vill du veta mer? Kontakta oss redan idag genom att klicka på kontakta oss eller ring oss på 08-588 180 00.
Kontakta oss

Lär känna en av våra leverantörer: Mekpoint AB

Mekpoint i Eskilstuna arbetar med att underhålla och sälja stora industrimaskiner. Samarbetet med Nordic Finance skapar fler möjligheter för kunderna att kunna köpa maskiner från Mekpoint.

”Det är lättare att göra affärer när man har en finansieringslösning redan från början. Nordic Finance hjälper oss med i stort sett alla finansieringar idag. Samarbetet har gett oss mer maskinaffärer. Det går fort – snabba betalningar – och det är viktigt för oss.”

Ludwig Larsson
VD och grundare Mekpoint AB

Vanliga frågor

Här har vi samlat några vanliga frågor från leverantörer och våra leverantörers slutkunder. Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att kontakta oss.

Jag vill ha förskottsbetalning, kan ni hjälpa till ändå?

Ja. Önskar du förskottsbetalning från din kund kan vi hjälpa till med det.

Vem är betalningsansvarig?

Vi på Nordic Finance äger utrustningen vid leasing, därför är det vi som står för betalningen till dig. Tryggare och säkrare för dig som leverantör, helt enkelt.

Kan ni hjälpa till även vid komplexa affärer?

Absolut. Till skillnad mot traditionella banker och finansieringsföretag löser vi finansieringen även vid mer komplexa affärer. Exempelvis vid delleverans, om du vill ha betalt i förskott eller när det handlar om försäljning av registrerade fordon. Din kund kan även få kreditgodkännande på förhand, även om exakt objekt inte är vald än.

Vad händer efter avtalstiden?

Efter avtalstiden är det slutkundens ansvar att bestämma vad som ska ske. Antingen hittar man en ny köpare eller så löser man avtalet till det angivna restvärdet. Du kan dock givetvis med förhandla med slutkunden om du önskar att köpa tillbaka varan efter avtalets slut.

Vad ska finnas med i en offert?

Offerten skickar du över till oss i samband med att vi får kontaktuppgifterna till den potentiella köparen. Den ska innehålla vad som ska köpas, vem kunden är och vad kostnaden är.

Kostar det mig något att gå via er?

Nej, för dig som leverantör kostar det inget. Vi kan däremot hjälpa till att öka din försäljning.

Varför är leasing bra?

Numera är det allt vanligare att hyra eller leasa istället för att köpa företagets utrustning. Och det finns bra skäl till det. Leasing är ett enkelt och förmånligt sätt att anskaffa utrustning utan att binda kapital eller använda sina bankmässiga säkerheter. Företaget låser därmed inte upp sitt kreditutrymme.

Är inte leasing dyrt?

Nej. Många tror att leasing är dyrt då det varit det historiskt, men idag är det väldigt förmånligt med attraktiva räntor. Företagets likviditet påverkas dessutom inte, vilket är bra för företag som vill kunna växa i den takt de själva önskar – utan att bromsas av pengabrist.

Är leasingavgiften avdragsgill?

Ja, leasingavgiften är skattemässigt avdragsgill. Den dras alltså som en kostnad och företaget får därför lyfta hela momsen på hyran.

Passar leasing alla typer av företag?

Ja, leasing passar alla typer av företag. Såväl nystartade bolag som välmående bolag. Detta då det inte tas upp i balansräkningen och påverkar därför inte företagets nyckeltal eller soliditet negativt.

Finns det vissa saker som passar bättre att hyra?

Ja, majoriteten av våra kunder väljer att leasa men visst finns det utrustning och situationer då det lämpar sig bättre att hyra. Läs mer om att hyra företagsutrustning. Du kan även titta närmare på våra olika finansieringslösningar.

Är det möjligt med delleverans?

Ja, det går att delleverera. Kontakta oss så löser vi administrationen kring detta.

Är det möjligt med tilläggsavtal?

Absolut! Önskar du att göra tillägg blir det ett tilläggsavtal som samfaktureras med det tidigare avtalet.

Är det möjligt att dellösa under avtalstiden?

Ja. Om du vill lösa en del av din utrustning, då hör du av dig till oss och vi tar fram en lösenoffert på det.

Är det möjligt att lösa avtalet i förtid?

Självklart. Hör av dig till oss om du önskar att lösa avtalet i förtid.