Kundcase: Mobila förskolor – En flexibel lösning i barnomsorgen finansieras med leasing

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av trender, erbjudanden och löpande tips.

I takt med att kommuner och privata aktörer söker lösningar för att möta behoven inom barnomsorgen, har konceptet med mobila förskolor, eller förskolebussar, vuxit fram som ett innovativt alternativ. På Wetlandia i Vetlanda bygger man om klassiska busschassin så att de blir anpassade för ett gäng förskolebarn på väg på äventyr. Här finns pysselskåp, bilbarnstolar och ett stort kök och badrum.

Att anpassa sig efter föränderliga förutsättningar är avgörande för aktörer inom barnomsorgen. I ett samhälle där platsbrist och föränderliga barnantal ställer krav erbjuder mobila förskolor en kreativ lösning. Här är möjligheten till flexibilitet med leasing en stor fördel. 

– Många väljer att leasa för att bibehålla flexibiliteten. Detta tillåter dem att anpassa sig till skiftande barnantal och ekonomiska förhållanden utan att binda sig vid långsiktiga åtaganden, förklarar Erica Liljedahl på Wetlandia. Flexibilitet och anpassningsförmåga är viktiga försäljningsargument för mobila förskolebussar.

Förskolebuss

Leasing möjliggör flexibilitet 

Genom leasing har kommuner och privata aktörer möjlighet att reagera på förändrade behov tack vare möjligheten att förlänga eller säga upp sitt avtal. Detta ger en ekonomisk trygghet i en konjunkturkänslig sektor. Nordic Finance har gjort det möjligt för tre aktörer att investera i mobila förskolebussar genom att erbjuda leasing.

År 2017 sålde Wetlandia sin första förskolebuss och idag rullar 15 förskolebussar runt om i Sverige. Vissa används som utflyktsbussar, medan andra har hela avdelningar ombord. Gemensamt för bussarna är att de ofta används som morot för de mindre barnen; när de blir äldre får de chansen att vara med på bussen och åka på fler utflykter. Projektet har visat på fördelarna med mobila förskolor, inte bara ur ett pedagogiskt perspektiv utan även vad gäller kostnadseffektivitet och flexibilitet. Nordic Finance fortsätter att arbeta nära sina kunder för att erbjuda skräddarsydda finansieringslösningar som uppfyller specifika behov och utmaningar. 

Framtida potential 

Bara fantasin sätter gränserna för vilka fler utmaningar som kan lösas med mobila bussar. Redan nu har Wetlandia sålt sitt första bussbibliotek, som rullar i Örnsköldsviks kommun och gör biblioteken tillgängliga för fler på landsbygden. Vem vet, kanske kan en mobil slöjdsal lösa problemet med bristande slöjdsalar på fler skolor. Alla som är i behov av en slöjdsal räck upp en hand.

Relaterade inlägg

Nu kan vi hjälpa våra kunder med företagslån

Sedan 2007 har vi varit branschledande inom finansiell leasing för företag i Sverige. Nu tar vi ett nytt kliv genom ett samarbete KREA för att erbjuda en helhetslösning inom finansiering. Tillsammans med KREA kan vi nu även hjälpa våra kunder med företagslån.

Läs Mer »

Räkna på din affär redan idag

I vår leasingkalkylator kan du få en uppskattning direkt på vad ditt fordon kostar att leasa.