Uncategorized

Kreditanalytiker

By 17 oktober, 2019 oktober 21st, 2019 No Comments

Vill du vara med att förändra leasingbranschen och bli en del av Nordic Finance fantastiska resa? Är du strukturerad med en stor analytisk förmåga och har tidigare erfarenhet inom bank och finans? Då är tjänsten nedan helt perfekt för dig.

Vi på Nordic Finance ger våra kunder möjlighet att växa genom rätt finansiering- leasing och hyra. Vi är en modern finanspartner som grundades 2007 och är idag ett av Sveriges snabbaste växande finansföretag med huvudkontor i Stockholm. Vår målsättning är att alltid leverera en lösning som överträffar kundens förväntningar och att bli allmänt erkända som ett kundcentrerat, digitalt företag med personlig touch där medarbetarnas välmående står i fokus.

Om rollen

Som kreditanalytiker på Nordic Finance kommer du vara en del av ett team på 6 personer med en unik chans att bygga upp en leasingportfölj från grunden. Du kommer att ha central roll i bolaget med många kontaktytor, både internt och hos våra kunder och samarbetspartners.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

 • Analysera och strukturera komplexa affärer.
 • Skriva beslutsunderlag för andra, både interna och externa beslutsfattare.
 • Ta fram och analysera portföljdata för uppföljning av koncentrationslimiter, kundkvalitet och lönsamhet.
 • Fördela affärer mellan egen portfölj och våra externa funding partners. Detta innebär också att föra dialog med kreditavdelningar hos andra finansbolag.
 • Krav- och återtagshantering, dvs ta beslut om hur avtal
 • Vara delaktig i att identifiera och driva process- och systemförbättringar.
 • Genomföra kund- och leverantörsbesök.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en bakgrund från bank eller finansbolag, kanske sitter du idag i en liknande roll på ett bolag inom finansbranschen? Du har en mycket god analytisk förmåga, du är noggrann och har en hög arbetskapacitet. Du har en god kommunikationsförmåga och är duktig på att bygga relationer med dina kollegor och kunder. Som person är du lugn och trivs i en roll där du får fokusera och lösa problem. Du tar egna initiativ och är van att prioritera och driva ditt eget arbete framåt.

Kompetenser och erfarenheter

 • Minst tre års erfarenhet av kreditanalys – gärna inom leasing och hyra.
 • Erfarenhet av att jobba med rapportverktyg, t.ex i Excel
 • Du har en erkänt god samarbets- och kommunikationsförmåga
 • Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska både i tal och skrift.
 • Annat nordiskt språk, företrädesvis finska är meriterande.
 • Erfarenhet inom krav- och inkasso är meriterande.

Vilka är vi och vad erbjuder vi?

Vi består av en härlig samling unika människor med olika intressen och spännande yrkesroller. Det som binder oss samman är vår vilja att hjälpa företagare att växa och nå sina mål. Vi tror på det personliga mötet och värnar lika mycket om våra kunder som våra medarbetare. Hos oss kan du vara dig själv, för vi är övertygade om att rätt medarbetare på rätt position är nyckeln till en trivsam och utvecklande arbetsplats. Vill du göra skillnad och trivs i en vänlig, snabbväxande och dynamisk miljö – då passar vi tillsammans!

Start

Tillträde enligt överenskommelse, önskvärt snarast.

Välkommen med din ansökan och ta möjligheten att bli en del av vår framgång. Skicka in din ansökan här nedan så snart som möjligt, då urval sker löpande. Har du frågor kring tjänsten, tveka inte att höra av dig till Head of Credit, Henrik Ljunggren på 076 854 3495.

 

Fyll i din ansök här!