Företagslån

Vi samarbetar med Krea som erbjuder moderna lånelösningar och kan hitta upplägg som är anpassade utifrån ditt företags förutsättningar

Ansök kostnadsfritt | Från 10 000 till 30 miljoner kronor

Bättre villkor | Krea konkurrensutsätter flest långivare

Spara tid | Erfarna rådgivare gör jobbet åt dig

Räkna på ditt företagslån och jämför direkt hos vår samarbetspartner Krea

Företagslån via Krea

Processen är enkel, såhär går det till:

1. Räkna på ditt företagslån

Välj ett objekt du vill leasa och använd vår kalkylator för att beräkna din månadskostnad.

2. Skapa en ansökan hos Krea

Skapa en ansökan hos Krea och jämför erbjudanden som du sedan väljer att ansöka hos

3. Få tillgång till ditt företagslån

Teckna avtalet och få pengarna utbetalda. Vanligtvis inom 1-10 dagar

Vilka krav ställer banken?

För att ansöka om företagslån kräver banker att företaget har varit aktivt i minst tre månader. Vissa långivare kräver ett fastställt bokslut och en omsättning om 200 000 kronor. För aktiebolag kräver långivare oftast att en eller flera i styrelsen ska vara personlig borgen.

Vilka dokument vill banken se?

De flesta långivare vill gärna se företagets omsättning de senaste 12 månaderna samt preliminära siffror från bokföringsprogram eller kontodata. För större företagslån eller för nystartade företag kan ytterligare krav i form av affärsplan eller likviditetsbudget tillkomma.

FAQ

Vanliga frågor om företagslån

Vad krävs för att få ett företagslån?

Att företaget är lagligt registrerat i Sverige och har varit verksamt i minst tre månader. Dessutom krävs det många gånger att en person i företagets styrelse kan agera som borgensman.

Företagsformer såsom aktiebolag, enskilda firmor och handelsbolag kan alla ansöka om företagslån.

Det finns inga formella krav angående företagets ekonomiska resultat eller eventuella betalningsanmärkningar. Dock ger en stabil ekonomi och en god kreditvärdighet bättre lånevillkor.

Görs det en UC kreditupplysning?

Ja, men endast en kreditupplysning registreras för ditt företag och en för dig som eventuell borgensman.

Det är viktigt att förstå att även om långivarna genomför ytterligare kreditupplysningar i samband med låneförmedlingen för Krea Technology AB, så räknas dessa inte separat och påverkar inte din eller företagets kreditvärdighet. Detta beror på att Krea har ett samarbete med UC som möjliggör att flera långivare kan få tillgång till samma kreditupplysning.

Ibland kan långivarna också ta information från andra kreditinstitut, såsom CreditSafe eller Bisnode, men detta påverkar inte kreditvärdigheten för vare sig företaget eller de angivna personerna.

En enskild kreditupplysning har generellt sett ingen betydande inverkan på företagets kreditvärdighet. Det är först när flera kreditupplysningar tas under en kort tidsperiod som det kan påverka kreditvärdigheten negativt.

Vilka banker och andra långivare konkurrensutsätts inom företagslån?

Via Krea konkurrensutsätter vi över 30 olika banker och andra långivare för företagsfinansiering. Följande aktörer har möjlighet att presentera förslag på företagslån:

Marginalen Bank, Froda, Svea Bank, Aros Kapital, Capcito, Capitalbox, DBT, Euro Finans, Fedelta, FundingPartner, Kameo, Mynt, OPR, Qred, Bizcap, Akela, Terox Finans, SBL Finans och Treyd.

Är det möjligt att ansöka om finansiering utan ett organisationsnummer?

Tyvärr kan er ansökan inte behandlas förrän ert organisationsnummer är registrerat hos Bolagsverket. Även om ni har lämnat in er ansökan till Bolagsverket kan det ta upp till en månad innan registreringen är slutförd och informationen finns tillgänglig i systemet. Om ni är osäkra på om ert bolag har registrerats ännu, rekommenderar vi att ni söker upp organisationsnumret hos Bolagsverket.

Dock är ni välkomna att kontakta oss om ni behöver rådgivning inför framtida finansieringsbehov. Vi står gärna till tjänst med att förbereda er inför en framtida ansökan på bästa möjliga sätt.

Kan även nystartade företag få finansiering?

Ja, även nystartade företag kan få tillgång till finansiering.

För nystartade företag är det viktigt att de har varit aktiva i minst tre månader och kan visa på någon form av försäljning.

Eftersom nystartade företag ofta har begränsad historisk data att presentera, rekommenderas det att inkludera följande dokument vid ansökan:

  • Affärsplan
  • Likviditetsbudget, särskilt om ni planerar att ansöka om ett större lånebelopp


Dessa dokument ger långivaren en tydligare bild av företagets återbetalningsförmåga, även när det inte finns fullständig redovisningsinformation tillgänglig än.

Är det möjligt att få finansiering trots betalningsanmärkningar?

Ja, det är ganska vanligt att företag har några enstaka betalningsanmärkningar.

Att du eller ditt företag har betalningsanmärkningar behöver inte automatiskt innebära att ni inte kan få finansiering. Enstaka betalningsanmärkningar behöver inte nödvändigtvis indikera avsaknad av framtida återbetalningsförmåga för ditt företag.

Varje långivare gör en individuell bedömning av ert företags återbetalningsförmåga, och de låneförslag ni erhåller kan variera beroende på karaktären av de betalningsanmärkningar som föreligger.

Vad är en borgensman och vilka kan vara det?

När man väljer en borgensman innebär det att den personen tar på sig ansvaret för att betala tillbaka skulden om företaget inte kan göra det på egen hand.

En borgensman fungerar som en extra säkerhet för långivaren, särskilt i de fall då företaget har svårigheter att uppfylla sina återbetalningsåtaganden.

Vid ansökan hos Krea rekommenderar vi att ni själva agerar som borgensmän, då det har visat sig öka sannolikheten för att er ansökan godkänns.
Utöver er själva kan även andra medlemmar i företagets styrelse fungera som borgensmän hos samtliga banker och andra långivare.

Vissa långivare kan också överväga externa personer som borgensmän efter en individuell bedömning. Ni har möjlighet att specificera vilka personer som ska vara borgensmän i er ansökan genom att tillhandahålla deras personnummer och e-postadress.

Finns det möjlighet att återbetala företagslånet i förtid?

Ja, i många fall kan du lösa hela företagslånet i förtid utan extra kostnader.
 
Det är vanligtvis kostnadsfritt, men hos vissa långivare kan det finnas en mindre avgift för detta. Denna information kommer tydligt fram när du mottar olika låneerbjudanden för företagslån.