Intresset för elektriska arbetsfordon växer

Eltekniken har revolutionerat personbilsmarknaden. Att även transport- och entreprenadbranschen kommer att elektrifieras är ingen vild gissning. Speciellt när nya lagar och allt fler företag kräver miljövänligare lösningar.

Ett talande exempel är att kommunstyrelsen i Göteborg har beslutat att alla deras fordon ska vara fossilfria senast 2023. Det är snart! Så ska du investera i ett nytt fordon så är eldrift något att överväga. Marknaden för elektriska arbetsfordon (EUV) förutspås växa kraftigt de kommande åren. Det finns idag flera 100% eldrivna arbetsfordon på den svenska marknaden.

Till exempel har Renault sin eldrivna Kangoo Z.E och inom kort kommer det svenska företaget Inzile att börja leverera den eldrivna lätta lastbilen PRO4. På entreprenadmässan MaskinExpo den 23-25 maj kommer Thovo AB att presentera den batteridrivna kompaktlastaren Elise 900. Företaget har redan ett antal batteridrivna maskiner på marknaden.

Det här är bara två exempel på hur branschen håller på att förändras och bli mer miljövänlig. Med tanke på hur personbilsutvecklingen sett ut de senaste åren kommer elektriska arbetsfordon att bli en allt vanligare syn på gatorna. Men kanske är du redan där och vill ta ännu ett steg? Då är det eldrivna och självkörande lastbilar som gäller.

Det svenska företaget Einride har redan testat den självkörande ellastbilen T-pod och den väntas trafikera Göteborg – Helsingborg redan 2020. Om det blir så i verkligheten återstår att se. Oavsett hur långt du kommit i dina planer kan vi på Nordic Finance hjälpa till att finansiera alla typer av arbetsfordon. Vi erbjuder både hyra och leasing som finansieringslösning. Båda lösningarna har sina fördelar. Kontakta oss på 08-588 180 00 så ser vi till att hålla Sverige rullande.