Drömäktenskap i finansbranschen

Nordic Finance är ett av Sveriges snabbast växande finansföretag. Nu växlar företaget upp ytterligare med en ny stark huvudpartner – Verdane Capital, ett bolag inom Private Equity. Nordic Finance förstärker också styrelsen med Per Nordlander (Avanza, Nordnet, Skandia) och Fredrik Månsson (Bokredit, Emric, Hyper Island).

Den 1 september ingick Nordic Finance och Verdane Capital ett nytt partnerskap. Nordic Finance hjälper företag och företagare med finansiering genom leasing och hyra. Verdane Capital investerar i bolag med stark tillväxtpotential.

Genom partnerskapet stärker Nordic Finance sin oberoende position på marknaden. Med Norden som bas har de båda bolagen satt gemensamma höga mål för utvecklingen av verksamheten.

  Tillsammans har vi skapat en strategisk och offensiv affärsplan på fem år, säger Nordic Finance VD och grundare Christian Hanson. En viktig del i det är att den närmaste tiden utveckla och förädla vårt kunderbjudande. Vi ska också attrahera de bästa i branschen och vara det bästa företaget att jobba hos och samarbeta med.

– Med Verdane Capital har Vi hittat vår ”drömbrud” och alla kriterier är uppfyllda, fortsätter Christian Hanson. Genom partnerskapet har vi ännu större ekonomisk styrka och vi får ett tillskott av kompetens. Dessutom får vi tillgång till ett starkt nätverk inom bank, finans och leverantörer.
Vi kommer med andra ord att driva vidare det vi har skapat med Nordic Finance, i samma goda anda, men med större resurser i ryggen.

Så fort affären är registrerad och klar kommer Christian Hanson att axla en ny roll som affärsutvecklare med första stora projekt att ta Nordic Finance på en digitaliseringsresa.

– Vi ska skapa något som ingen annan i vår bransch ligger i närheten av. Vi kan gå mot ett utvecklingsstadium med helt andra förutsättningar än de stora bankerna och finansbolagen. Vi behöver inte ta hänsyn till några gamla och omoderna system när vi ska bygga framtidens IT-plattform. Det är en oerhörd fördel och vi ser fram emot att vara det företag som moderniserar kund- och leverantörsupplevelsen i vår bransch som annars är rätt så konservativ när det gäller förnyelse.

Tony Kirmo som har varit med på Nordic Finance resa nästan ända från början kommer att tillträda som ny VD.

Nya i styrelsen

I samband med det nya partnerskapet med Verdane Capital får Nordic Finance två nya styrelsemedlemmar – Per Nordlander och Fredrik Månsson (ordförande).

Per Nordlander är partner i Verdane Capital Advisors sedan 2007. Han var med och grundade, och var vd för, de två ledande online-mäklarhusen i Skandinavien, Avanza och Nordnet. Båda är noterade på Stockholmsbörsen. Han är också styrelseledamot i Skandia.

Fredrik Månsson är styrelseordförande och huvudägare i Hyper Island. Han är en entreprenör, aktiv investerare och styrelseledamot i flera digitala medieföretag inklusive e-handelsföretag, mediebyråer och en skola. Tidigare har Fredrik både grundat och varit VD för Bokredit samt Emric.

Kort om Nordic Finance

Nordic Finance Business Partner AB har 22 anställda och kontor i Stockholm och Göteborg med filial i Helsingfors. Nordic Finance hjälper företag och företagare att uppfylla sina drömmar med hjälp av finansiering genom leasing och hyra. Med fem affärsområden hittar bolaget den bästa finansieringsformen för varje kund. Viktiga värden för Nordic Finance är ansvar, engagemang, frihet och transparens. Mer om Nordic Finance: www.nordicfinance.com

Kort om Verdane Capital

Verdane fonder investerar i bolag med stark tillväxtpotential, främst inom konsumentinternet, mjukvara, energi och avancerade industrisektorer. Bolaget har investerat i fler än 300 snabbväxande företag sedan 2003. Verdane fonder kan investera både i ett enskilt företag eller i en portfölj, och ger ägarna snabbt och flexibelt likviditet. Efter ett förvärv driver Verdane Capital Advisors arbetet med utveckling och tillväxt av företaget. Verdane Capital Advisors har 26 anställda i Oslo, Stockholm och Helsingfors. Mer om Verdane Capital: www.verdanecapital.com

För mer information vänligen kontakta:
Tony Kirmo
070-428 80 41
08-588 180 41
tony.kirmo@nordicfinance.com