Finansiell leasing

Finansiell leasing är en vanlig finansieringsform för företag som vill investera i ny eller begagnad utrustning, maskiner eller inredning. Det finns flera fördelar med leasing för företagare.

Många fördelar med leasing

För de allra flesta företagare krävs en hel del investeringar i allt från it-utrustning, maskiner eller inredning. Behöver ditt kontor nya möbler och datorer? Eller är du på väg att investera i en ny maskin? Då kanske företagsleasing, eller finansiell leasing som det också kallas, är något för dig. Idag är det nämligen vanligt att finansiera sina investeringsobjekt via leasing istället för att köpa loss dem. De allra flesta av våra kunder väljer finansiell leasing som finansieringsform.
Det finns nämligen många fördelar:
  • Du binder inte upp företagets kapital och slipper att förbetala moms.
  • Objektet behöver inte tas upp som en tillgång i balansräkningen.
  • Kostnaden fördelas under hela leasingperioden, vilket gör budgetering och planering av den kortsiktiga betalningsförmågan enklare.
  • Vanligtvis behövs ingen kontantinsats eller säkerhet utöver leasingobjektet.
  • Fasta leasingavgifter på månads- eller kvartalsbasis.

Är leasing något för ditt företag?

Här berättar vi kortfattat om vad finansiell leasing är, hur det går till och vilka fördelarna är.

Finansiell leasing i 4 steg:

1

Du bestämmer vad du vill införskaffa och leverantören säljer objektet till oss

2

Du leasar detta av oss. Vanligtvis behövs ingen säkerhet eller kontantinsats utöver leasingobjektet.

3

I ditt avtal framgår vad kostnaden per månad blir och vad löptiden är.

4

När avtalet löper ut kan du förlänga avtalet, köpa objektet till ett restvärde eller lämna tillbaka den.

Vi erbjuder även helhetslösningar

Står du i begrepp att starta ett nytt företag, ska du öppna en franchise eller är det dags att expandera? Då vet du säkert att det behövs många olika investeringar. Vi kan hjälpa dig med en helhetslösning för att leasa allt som din verksamhet kräver – från it-utrustning och möbler till fordon och maskiner.
I oss får du en kunnig partner att diskutera de olika leasinginvesteringarna. Vi agerar bollplank när du behöver råd och tar fram lämpliga leverantörer att välja mellan. Därefter löser vi finansieringen med dem och du får en enkel överblick över villkor och avtal genom att allt finns samlat på ett och samma ställe. Så att du kan använda din värdefulla tid till annat.
Få företaget att växa med Nordic Finance helhetslösningar

Kontakta oss

Våra experter besitter en gedigen kunskap rörande finansieringslösningar inom många olika branscher. Vi tror att nyckeln för nöjda kunder är ett nära samarbete och därför finns vi här som kostnadsfritt stöd hela vägen.
Hittar du inte din typ av utrustning i vår lista? Eller är du osäker på om leasing är rätt val för just ditt företag? Kanske funderar du på hur du ska få till en komplex affär. Lugn, vi hjälper dig med allt du behöver, oavsett om det är tips och råd kring finansiering vid uppstart eller företagsexpansion via leasing. Kontakta oss för att se över vad som passar ditt företag bäst utifrån era unika förutsättningar.
Kontakta oss