Hyra företags­utrustning

Ibland lämpar det sig bättre att hyra istället för att leasa. Framför allt vid de tillfällen då du vill kunna byta ut utrustningen under avtalsperioden.

Passar det ditt företag att hyra?

Här berättar vi kortfattat om hur det går till att hyra från oss, när det är lämpligt och vilka fördelarna är med att hyra istället för att köpa.

Ibland är det bättre att hyra

Vill du kunna byta ut utrustningen kontinuerligt är det lämpligt att hyra den av oss istället för att leasa. Du har då möjlighet att uppgradera eller byta utrustningen under avtalstiden. Det kan till exempel handla om att hyra kaffemaskin, it-utrustning, säkerhetslösningar eller entreprenadmaskiner.
Det kan också vara passande att hyra om du endast behöver utrustningen under en kort period, exempelvis vid säsongsarbete. Eller om ditt hyreskontrakt har en kort löptid och du vill säkerställa att du kan lämna tillbaka möblemang och utrustning när det löper ut.

Fördelar med att hyra

  • Att hyra är bättre om du bara behöver utrustningen under en kortare period.
  • Du kan uppgradera eller byta hyresobjekten under avtalsperioden.
  • Balansräkningen belastas inte. Därmed påverkas inte företagets långsiktiga betalningsförmåga negativt och hyreskostnaden för utrustningen är 100 procent avdragsgill.
  • När du hyr har du som regel inga startkostnader (ingen insats eller förskottsbetalning).
  • När hyrestiden är över lämnar du tillbaka utrustningen, förlänger hyresperioden eller hittar en köpare av utrustningen.

Så går det till att hyra av oss

1

Du bestämmer vad du vill hyra och kontaktar oss.

2

Du hyr detta av oss och i ditt avtal framgår vad månadskostnaden är.

3

Du kan när som helst byta ut objektet eller uppgradera det.

4

När avtalet löper ut kan du förlänga hyresperioden eller lämna tillbaka objektet.

Funktionshyra – enklare blir det inte

Vill du hyra utrustning och önskar att slippa tänka på service eller underhåll? Är du intresserad av att byta ut eller uppgradera utrustningen under eller efter avtalets slut? Då kan funktionshyra vara rätt lösning för dig. Väljer du funktionshyra kan du välja att inkludera allt från service och underhåll till avi- och uppläggningsavgift samt vissa tillbehör. Du får dessutom allt på en och samma faktura.
Vid funktionshyra låser du inte upp ditt företags kapital och behöver aldrig oroa dig för onormalt slitage eller vad som händer med produkten efter avtalets slut. Dessutom ingår försäkring.
Även för dig som är leverantör kan funktionshyra vara en fördelaktig lösning, kontakta oss så berättar vi mer om varför det är ett lönsamt alternativ.

Vi erbjuder även helhetslösningar

Står du i begrepp att starta ett nytt företag, ska du öppna en franchise eller är det dags att expandera? Då vet du säkert att det behövs många olika investeringar. Vi kan hjälpa dig med en helhetslösning för att hyra eller leasa allt som din verksamhet kräver – exempelvis it-utrustning, kaffemaskiner och möbler.
I oss får du en kunnig partner att diskutera med. Vi agerar bollplank när du behöver råd och tar fram lämpliga leverantörer att välja mellan. Därefter löser vi finansieringen med dem och du får en enkel överblick över villkor och avtal genom att allt finns samlat på ett och samma ställe. Så att du kan använda din värdefulla tid till annat.
Få företaget att växa med Nordic Finance helhetslösningar

Kontakta oss