Våra finansierings­­­lösningar

Nordic Finance hjälper små och medelstora företag med finansiering av utrustning, maskiner och fordon. Vi erbjuder både leasing och hyra, oavsett om du är ute efter en engångsinvestering eller en helhetslösning. Vår starka finansiella kompetens gör att vi dessutom kan lösa många komplexa situationer där andra går bet.

Leasing

Leasing passar all lös egendom med ett andrahandsvärde.

Hyra

Hyra används ofta för objekt där utvecklingen går snabbt framåt.

Vad är skillnaden mellan leasing och hyra?

Det finns flera fördelar med att leasa eller hyra istället för att köpa. De allra flesta av våra kunder väljer leasing men det finns fall då det lämpar sig bättre att hyra istället. Vad som passar ditt företag bäst beror på flera faktorer. Men man kan sammanfatta det så här: Vill du kunna uppdatera utrustningen kontinuerligt ska du välja att hyra den. Är planen istället att behålla utrustningen ska du välja leasing.

FÖRDELAR MED LEASING

 • Du binder inte upp eget kapital och du slipper förbetala moms.
 • Du behöver inte redovisa objektet som en tillgång i balansräkningen.
 • Kostnaden sprids under den period som leasingobjektet används.
 • Vanligtvis räcker leasingobjektet som säkerhet och ingen ytterligare kontantinsats behövs.
 • Bättre kontroll på ekonomin tack vare fasta leasingavgifter på månads- eller kvartalsbasis.
 • Fasta månadsavgifter gör budgetering och planering av den kortsiktiga betalningsförmågan enklare.

FÖRDELAR MED ATT HYRA

 • Att hyra är bättre om du bara behöver utrustningen under en kortare period.
 • När hyrestiden är över lämnar du tillbaka utrustningen, förlänger hyresperioden eller hittar en köpare av utrustningen.
 • Du kan uppgradera eller byta hyresobjekten under avtalsperioden.
 • Balansräkningen belastas inte. Därmed påverkas inte företagets långsiktiga betalningsförmåga negativt och hyreskostnaden för utrustningen är 100 % avdragsgill.
 • När du hyr har du som regel inga startkostnader (ingen insats eller förskottsbetalning).

Vi erbjuder även helhetslösningar

Står du inför att starta ett nytt företag, ska du expandera eller öppna en franchise? Då vet du säkert att det behövs en mängd olika investeringar. Vi kan hjälpa dig med en helhetslösning för allt din verksamhet kräver – från it-utrustning och möbler till fordon och maskiner.
I oss får du en kunnig partner att diskutera de olika investeringarna med och du sparar tid på att ha en enda kontaktyta. Vi agerar bollplank när du behöver och tar fram lämpliga leverantörer att välja mellan. Därefter löser vi finansieringen med dem och du får en enkel överblick över villkor och avtal genom att allt finns på ett och samma ställe. Så att du kan använda din värdefulla tid till annat.
Få företaget att växa med Nordic Finance helhetslösningar

Vi är unika

Det finns flera skäl till varför du ska välja Nordic Finance istället för en traditionell bank eller andra finansieringsföretag:
 • Unikt branschkunnande Tack vare över tio år i branschen besitter vi en unik branschkunskap. Vi är experter på våra branscher och därför får du bättre möjligheter att få igenom krediten. Vi tar hänsyn till varje kunds unika förutsättningar och kan därför bedöma din kreditvärdighet mer realistiskt, när bankers lägre kunskap skapar större osäkerhet och ovilja att bevilja krediten.
 • Kostnadsfri personlig rådgivning Vi vet att den personliga rådgivningen är viktig och vi finns här för dig både före, under och efter ett ingått avtal. Självklart är vår hjälp kostnadsfri.
 • Nya och begagnade objekt Vi förstår objektens faktiska värde och därför kan vi bistå dig oavsett om du är ute efter nya eller begagnade objekt.
 • När du växer Hos oss kan du växa med större volymer än hos våra konkurrenter tack vare våra unika finansieringsmöjligheter. På så sätt har du en och samma partner istället för att ditt lånetak är nått efter en affär.
 • Vi kan komplexa affärer Banker ger ofta avslag på komplexa affärer. Men vi hjälper dig även om du köper utrustning utomlands, när leveransen sker i flera steg eller när leverantören önskar förskottsbetalning. Likaså om du ska köpa registrerade fordon eller önskar kreditgodkännande redan innan du har hittat leverantör.

Medan banker fortfarande är relativt långsamma med utdragna, manuella processer för lånebeviljande så har vi gjort det till vår huvuduppgift att vara snabba, flexibla och ta hänsyn till varje kunds unika förutsättningar.

Trygghetspaket

När du hyr eller leasar din utrustning är det viktigt att den är rätt försäkrad. Det är hyrestagarens ansvar att hyresobjektet har fullgott skydd. Vårt trygghetspaket innehåller det viktigaste för att du ska känna dig trygg när du använder utrustningen under hyresperioden. Därmed får du ett omfattande skydd till en låg självrisk och förmånlig premie.

 • Bred omfattning
 • Din trygghetspremie påverkas inte av eventuella skador
 • Det hyrda/leasade objektet bestämmer trygghetspaketsvärdet
 • Snabb och effektiv skadereglering
 • Låga självrisker
Läs mer

Vanliga frågor

Här har vi samlat vanliga frågor. Hittar du inte svaret här är du givetvis välkommen att kontakta oss.

Vad är skillnaden på leasing och avbetalning?

Den stora skillnaden för dig är att vid leasing så äger finansbolaget objektet. Vid leasing påverkas därmed inte din likviditet och balansräkning, och du slipper även betala momsen på förhand. Därför rekommenderar vi leasing istället för avbetalning, så att du bibehåller ditt rörelsekapital och har möjlighet att fortsätta växa.

Vad är räntan?

Räntan avgörs av flera faktorer: kreditvärdighet på ditt företag, typ av objekt, längd på avtalet och storlek på affären. Du kan dock alltid känna dig trygg med att vi utgår från Stibor, Stockholm Interbank Offered Rate, som är den dagliga referensräntan.

Kan jag få lån via er även om min bank har sagt nej?

Ja. Det finns en mängd olika anledningar till varför din bank har sagt nej. Det kan vara att banken inte jobbar med begagnade objekt eller att storleken på affären är för liten eller för stor. Det kan också bero på att du eller ditt företag redan har för stora lån hos banken och de vill därför inte bevilja mer. Eller så kanske de helt enkelt inte förstår din affär. Men där kliver vi in med vår expertis om just din bransch och kan fatta ett välgrundat beslut.

Kan jag lösa mitt avtal på förhand?

Ja. Det går att lösa avtalet när som helst under avtalstiden, för att få mer information ta kontakt med oss.

Behövs någon säkerhet eller kontantinsats?

Då vi använder den leasade utrustningen som säkerhet för finansieringen krävs normalt inga kompletterande säkerheter eller stora kontantinsatser. Du bibehåller därmed ditt kapital i företaget och låser inte upp ditt kreditutrymme hos banken. Leasing påverkar endast resultaträkningen eftersom utrustningen inte tas upp som en tillgång i balansräkningen, vilket skapar starka förutsättningar för vidare expansion av ditt företag om så önskas.

Varför är det borgen i mitt fall?

Ibland krävs en kompletterande säkerhet, när det inte räcker med själva objektet som säkerhet för lånet. På så sätt kan vi bevilja ett lån som annars inte skulle ha gått igenom.

Vad har jag som försäkringsskydd för mitt objekt?

Nordic Finance trygghetspaket innehåller det viktigaste för att du ska känna dig trygg när du använder utrustningen under hyresperioden. Vårt trygghetspaket har ett omfattande skydd till en låg självrisk och förmånlig premie. Kontakta oss för att veta mer.