Diaspec får större ordrar inom sjukhus­utrustning

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av trender, erbjudanden och löpande tips.

Diaspec är ett svenskt företag med fem anställda och har varit verksamma som återförsäljare av medicinteknisk utrustning sedan 1989. Företaget erbjuder helhetslösningar för operationsavdelningar och sterilcentraler till både regionala och privata vårdkliniker.

Behov

När en privat klinik är intresserad av att investera i medicinteknisk utrustning har de ofta inte allt kapital som behövs för att finansiera köpet. Om kunden inte har finansiering riskerar affären att falla igenom, och därför behövde Diaspec en finansieringspartner som kan hjälpa deras kunder med en leasinglösning. I ett fall var den en kund som fått ett stort kontrakt från SLL (Stockholms läns landsting) och behövde öppna en till klinik men saknade finansiering.

Lösning

Genom att samarbeta med Nordic Finance kunde Diaspec erbjuda kunden en leasinglösning. Då medicinsk utrustning som operationsbord och operationslampor har en lång livslängd är leasing en kostnadseffektiv lösning.

Affärsnytta

Diaspec kunde slutföra en omfattande affär och deras kund kunde öppna en till vårdklinik. Avtalet med SLL gör att kundens vårdklinik kan avlasta den landstingsfinansierade vården genom att ta över deras schemalagda operationer, så att den offentliga vården kan fokusera sina resurser på akut sjukvård.

Relaterade inlägg

Nu kan vi hjälpa våra kunder med företagslån

Sedan 2007 har vi varit branschledande inom finansiell leasing för företag i Sverige. Nu tar vi ett nytt kliv genom ett samarbete KREA för att erbjuda en helhetslösning inom finansiering. Tillsammans med KREA kan vi nu även hjälpa våra kunder med företagslån.

Läs Mer »

Räkna på din affär redan idag

I vår leasingkalkylator kan du få en uppskattning direkt på vad ditt fordon kostar att leasa.