Diaspec får större ordrar inom sjukhus­utrustning

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av trender, erbjudanden och löpande tips.

Diaspec är ett svenskt företag med fem anställda och har varit verksamma som återförsäljare av medicinteknisk utrustning sedan 1989. Företaget erbjuder helhetslösningar för operationsavdelningar och sterilcentraler till både regionala och privata vårdkliniker.

Behov

När en privat klinik är intresserad av att investera i medicinteknisk utrustning har de ofta inte allt kapital som behövs för att finansiera köpet. Om kunden inte har finansiering riskerar affären att falla igenom, och därför behövde Diaspec en finansieringspartner som kan hjälpa deras kunder med en leasinglösning. I ett fall var den en kund som fått ett stort kontrakt från SLL (Stockholms läns landsting) och behövde öppna en till klinik men saknade finansiering.

Lösning

Genom att samarbeta med Nordic Finance kunde Diaspec erbjuda kunden en leasinglösning. Då medicinsk utrustning som operationsbord och operationslampor har en lång livslängd är leasing en kostnadseffektiv lösning.

Affärsnytta

Diaspec kunde slutföra en omfattande affär och deras kund kunde öppna en till vårdklinik. Avtalet med SLL gör att kundens vårdklinik kan avlasta den landstingsfinansierade vården genom att ta över deras schemalagda operationer, så att den offentliga vården kan fokusera sina resurser på akut sjukvård.

Relaterade inlägg

Upptäck fördelarna med att leasa begagnat

Upptäck fördelarna med att leasa begagnat

Att välja leasing har blivit allt mer populärt, och med goda skäl. Leasing möjliggör företag att dra nytta av nödvändig utrustning utan att binda upp kapital. I denna artikel ska vi utforska en särskilt smart aspekt av leasingvärlden – leasing av begagnade maskiner.

Läs Mer »

Räkna på din affär redan idag

I vår leasingkalkylator kan du få en uppskattning direkt på vad ditt fordon kostar att leasa.