Case 7A Sevena AB

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av trender, erbjudanden och löpande tips.

Flera kreditbord bakom nytt kontorshotell för 7A Sevena AB

7A Sevena AB bedriver kontor- och konferensanläggningar på fyra adresser i centrala Stockholm. I december 2019 öppnades dörrarna till 7A Posthuset mitt på Vasagatan. För att finansiera interiören i de nya lokalerna valde man bland annat Nordic Finance som kreditpartner
Behov
Den nya anläggningen ligger i gamla Centralposthuset som är ett kulturarv från 1903 signerat den berömde arkitekten Ferdinand Boberg. I denna attraktiva byggnad förhyr 7A Sevena AB 17 000 kvadratmeter av fastighetens totala yta på omkring 30 000 kvadratmeter. Här erbjuds lokaler för både kontor och konferens som innan öppning behövde fyllas med allt från konferensmöbler, teknisk utrustning och loungemöblering – vilket krävde en mångmiljonfinansiering.
Lösning
7A Sevena AB använde flera olika kreditpartners för att få ihop investeringskapitalet. Nordic Finance var ett av finansieringsbolagen och eftersom de i sin tur har tillgång till flera finansieringspartners kunde 7A Sevena AB erbjudas en större samlad limit via Nordic Finance, då kreditrisken på detta sätt sprids på flera olika kreditbord.

Affärsnytta

Tack vare att Nordic Finance kunde hjälpa till slapp 7A Sevena AB arbetet med att på egen hand söka fler extra finanspartners, vilket kan vara tidsödande. Hos Nordic Finance har 7A Sevena AB en och samma kontaktperson som sköter all administration och avtal, vilket sparar mycket tid. Vi vet dessutom hur kreditansökan ska formuleras för att möjliggöra ett beviljande och minska risken för avslag. Kontorshotellet i 7A Posthuset kunde öppna som planerat i slutet av 2019 och har redan lockat till sig stora hyresgäster som exempelvis Svensk Fastighetsförmedling.

”Vi har samarbetat med Nordic Finance i närmare 10 år och alltid varit väldigt nöjda. De kan erbjuda den flexibla finansieringslösning som passar vår verksamhet perfekt!”

Hasan Shamia, CFO
 7A Sevena AB

Relaterade inlägg

Räkna på din affär redan idag

I vår leasingkalkylator kan du få en uppskattning direkt på vad ditt fordon kostar att leasa.