Bilverkstaden blev grönare tack vare brygglån och leasing

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av trender, erbjudanden och löpande tips.

Auto & Mechanics är ett litet företag i Eslöv, Skåne, som driver en bilverkstad och de har även en däckverkstad samt säljer släpvagnar och dylikt.

Behov

En bilverkstad är inte förknippad med hållbarhet eller grönt företagande, men Auto & Mechanics ville göra en grön växling och komplettera upp sin elförbrukning med egen grön elförsörjning från solcellspaneler. De ville också kunna bygga ut en laddstruktur för kunder med elbilar, och tänkte därmed installera laddstolpar, läs mer om leasing av laddstolpar. Kostnaden för detta landade på cirka 300 000 kr. Då de inte hade möjlighet att finansiera det ur egen ficka letade efter ett sätt att ändå få till investeringen.

Lösning

Återförsäljaren av Kraftpojkarnas solcellspanelerna, Svenskt Byggmontage, inkluderade en leasingkostnad per månad i sin offert. På så sätt fick Auto & Mechanics upp ögonen för leasing som ett bra alternativ. Därefter tog Nordic Finance över kommunikationen med kunden och guidade till en lämpligt finansieringslösning. Lösningen för Auto & Mechanics blev ett leasingupplägg där de betalar omkring 4135 kr per månad. Via Nordic Finance samarbetspartner A.B.S kunde Auto & Mechanics även få hjälp med en bygginvestering som täckte kontantinsatsen. Räkna på vad det skulle kosta att leasa solceller för företag här.

Värdet för affären

Auto & Mechanics kunde, tack vare leasinglösningen och brygginvesteringen, införskaffa utrustningen som gör att de numera är en grönare bilverkstad. De sparar samtidigt pengar på sin elförbrukning då de inte förbrukar extern el i samma mängd tack vare solcellerna. När leasingperioden är över så håller fortfarande solcellsutrustningen i många år till och då kan Auto & Mechanics producera sin egen el utan någon tillkommande kostnad.

Leasinglösningen gjorde det möjligt för återförsäljaren att få igenom affären och samtidigt spara tid då Nordic Finance tog hand om administration och kontakt gällande finansieringen.

Här kan du läsa en till artikel om hur vi jobbar med den gröna omställningen: 

Vi möjliggör den gröna omställningen

Relaterade inlägg

Nu kan vi hjälpa våra kunder med företagslån

Sedan 2007 har vi varit branschledande inom finansiell leasing för företag i Sverige. Nu tar vi ett nytt kliv genom ett samarbete KREA för att erbjuda en helhetslösning inom finansiering. Tillsammans med KREA kan vi nu även hjälpa våra kunder med företagslån.

Läs Mer »

Räkna på din affär redan idag

I vår leasingkalkylator kan du få en uppskattning direkt på vad ditt fordon kostar att leasa.