Leasing av begagnade objekt​

Hos oss kan du hitta leasingalternativ för nya och begagnade objekt. 

Leasing kalkyl – Räkna ut leasingkostnad

Få fram en preliminär leasing kalkyl oavsett vad för objekt du vill finansiera. Vi har gjort det enkelt för dig att beräkna leasing för ditt företag. Är du intresserad av hur leasing fungerar? Läs mer här.

Beräkna leasingkostnad i vår leasingkalkylator

Varför leasa begagnat?

Här kan du läsa om varför leasing av begagnat kan vara en bra idé för ditt företag.

Skippa kontantinsatsen

Vanligtvis behöver du inte betala någon kontantinsats för begagnade objekt. Om du vill undvika att binda upp ditt kapital kan leasing av begagnat vara rätt val för dig.

Snabbare leveranser

På begagnatmarknaden finns ett brett utbud av objekt att välja mellan. Du slipper vänta på leverans av ny utrustning och det finns oftast tillgängliga objekt som passar dina behov direkt.

Hållbarhetsfördelar

Många företag prioriterar hållbarhet och miljömedvetenhet. När du väljer begagnad leasing, bidrar du till att förlänga livslängden på redan existerande utrustning.

Vi samarbetar med över 900 leverantörer

Hos våra partners kan du hitta begagnade objekt att leasa.

Väx med din utrustning

Med leasing kan du växa i takt med ditt företag. När du börjar med att investera i begagnad utrustning kan du, under leasingperioden, uppgradera utrustningen efter behov och anpassa den efter dina specifika förutsättningar. Kontakta oss så hjälper vi dig! 

Leasingprocessen

Att leasa begagnat är inte krångligare än att leasa nya objekt. Den är enkel, såhär går den till:

1. Du gör en kontaktförfrågan

Välj ett objekt du vill leasa och använd vår kalkylator för att beräkna din månadskostnad. Skicka sedan en kontaktförfrågan via formuläret och våra erfarna säljare återkommer till dig inom 48h för att skapa ett skräddarsytt finansieringsupplägg.

2. Vi fixar kreditbeslut & avtal

Vi skapar ett finanseringsupplägget och din förfrågan granskas av en handläggare som fattar ett kreditbeslut. När allt är på plats så skickar vi dig avtalshandlingar, KYC och Borgens-bilaga beroende på vilka villkor som vi kommit överens om.

3. Leverantören levererar ditt objekt

Vi skickar en beställning till leverantören, du tar emot ditt objekt och leverantören fakturerar oss. När avtalet löper ut kan du välja att förlänga, lämna tillbaka eller köpa loss ditt objekt, vi hjälper dig när det är dags!

NYHET

Nu kan vi tacka JA till fler affärer

Vi är stolta att berätta att vi, genom Europeiska investeringsfonden och EU kan ge dig som småföretagare förmånligare lånevillkor som minskar din risk kopplat till lånet. Hör av dig till oss så hjälper våra rådgivare dig!

FAQ

Vanliga frågor om företagleasing

Vad krävs för företagsleasing?

En affärsidé och ett registrerat företag samt att objektet är lös egendom.

Vad är restvärde?

Ett restvärde anges i leasingavtalet och är ett kalkylerat slutvärde på objektet som skrivs in i avtalet.

Vad är finansiell leasing?

Finansiell leasing är vanligast i Sverige och innebär att kunden, även kallad leasingtagaren, bär den ekonomiska risken och ansvarar för att återbetala skulden för den leasade tillgången. Det innebär att leasingtagaren behandlar den leasade tillgången som sin egen och har vanligtvis möjlighet att köpa tillgången till ett förmånligt pris vid leasingperiodens slut.

Vad är operationell leasing?

Operationell leasing är när ett företag hyr en tillgång och betalar leasingavgifter, medan äganderätt och ekonomiskt ansvar ligger hos leasinggivaren. Vid leasingperiodens slut returneras tillgången vanligtvis till leasinggivaren utan ytterligare förpliktelser från företagets sida.

Vad är skillnaden mellan operationell och finansiell leasing?

Skillnaden mellan operationell och finansiell leasing ligger i äganderätten och fördelningen av ekonomiskt ansvar. I operationell leasing behåller leasinggivaren äganderätten och ansvarar för den ekonomiska risken, medan i finansiell leasing betraktas företaget som ägare och bär den ekonomiska risken för tillgången.

Leasing moms

Moms tillkommer på varje leasingavgift och är avdragsgill när ni leasar objektet.

Vad kan jag leasa?

Vi kan hjälpa dig med leasing för all som din verksamhet kräver. Kontakta oss med frågor eller läs mer om våran affärsområden

Kontakta oss redan idag

Så kan du få en uppskattning direkt på vad din investering kostar.