Nyheter, artiklar & guider

Vi vill hjälpa dig och ditt företag på alla sätt vi kan. Därför samlar vi här intressant läsning i form av artiklar från våra experter, samt guider och nyheter. 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av trender, erbjudanden och löpande tips.

Nu kan vi hjälpa våra kunder med företagslån

Sedan 2007 har vi varit branschledande inom finansiell leasing för företag i Sverige. Nu tar vi ett nytt kliv genom ett samarbete KREA för att erbjuda en helhetslösning inom finansiering. Tillsammans med KREA kan vi nu även hjälpa våra kunder med företagslån.

Läs mer »
Upptäck fördelarna med att leasa begagnat

Upptäck fördelarna med att leasa begagnat

Att välja leasing har blivit allt mer populärt, och med goda skäl. Leasing möjliggör företag att dra nytta av nödvändig utrustning utan att binda upp kapital. I denna artikel ska vi utforska en särskilt smart aspekt av leasingvärlden – leasing av begagnade maskiner.

Läs mer »
Två av de populäraste

Guiden – skillnader mellan företagsleasing och avbetalning

Nu när räntorna stiger är det viktigt att lägga lite extra omsorg på dina investeringsbeslut och det finns goda skäl att vara extra rädd om likviditeten. Två av de mest populära finansieringsalternativen idag är företagsleasing och avbetalning. Det är viktigt att förstå skillnaderna mellan dem för att göra det bästa valet för ditt företag.

Läs mer »

Checkout-lösning för leasing är här

Vi är glada att meddela att våra leverantörer som driver E-handel nu kan erbjuda en smidig och flexibel checkout-lösning till sina kunder som inkluderar leasing via Nordic Finance.

Den nya checkout-lösningen gör det möjligt för våra leverantörer att erbjuda sina kunder ännu fler valmöjligheter direkt i kassan.

Läs mer »

Så förenklar du redovisningen av leasingavtal

Redovisningen av leasingavtal är ofta en krävande uppgift, med komplexa regler, ständigt ändrade villkor och höga krav från revisorer. Vårt mål är att göra denna process smidigare och mindre tidskrävande för våra kunder, så att de kan fokusera på sina kärnverksamheter istället.

Läs mer »

Så fungerar företagsleasing – allt du behöver veta

Ibland kan företagens kassaflöden inte hantera stora engångskostnader utan att påverka förmågan att täcka löpande utgifter. Då kan företagsleasing vara ett attraktivt alternativ. Vi hjälper dig att förstå leasingprocessen, så att du kan göra de bästa valen för ditt företag.

Läs mer »

Lagra solenergi och spara pengar

Många av våra kunder investerar i solceller och vill även kunna lagra överskottet när solen skiner så dem kan använda elen när dom vill, till exempel när timpriset är högt.

Läs mer »

Case 7A Sevena AB

I december 2019 öppnades dörrarna till 7A Posthuset mitt på Vasagatan. För att finansiera interiören i de nya lokalerna valde man bland annat Nordic Finance som kreditpartner

Läs mer »

Öka likviditeten med fakturaköp

Vi har tagit hjälp av Charlotta Sylvan, Vice VD på A.B.S. Global Factoring, för att reda ut de olika begreppen och ta reda på när fakturaköp är ett bra respektive dåligt alternativ.

Läs mer »

Räkna på din affär redan idag

I vår leasingkalkylator kan du få en uppskattning direkt på vad ditt fordon kostar att leasa.