Vi hjälper ditt företag med fordonsfinans­iering

Nordic Finance hjälper ditt företag med införskaffandet av arbetsfordon, oavsett om du är intresserad av nytt eller begagnat. Genom att vi ordnar med finansieringen slipper du att ligga ute med stora summor pengar och kan därför expandera i önskat tempo – utan att bromsas av vacklande likviditet.

Leasa ditt nästa arbetsfordon

Vi känner transportbranschen väl och kan ge ditt företag de bästa förutsättningarna för en effektiv drift med rätt fordon och transportutrustning. Våra finansieringslösningar hjälper ditt företag att frodas i den tuffa konkurrens som präglar branschen idag. Testa gärna att beräkna din leasingkostnad för företagsbil i vår kalkylator.
Vi på Nordic Finance anpassar finansieringslösningen tillsammans med dig så det matchar er investering, ert uppdrag, era körtimmar och mil. Det gör att det är enkelt för er att driva verksamheten och att alltid ha en modern och väl fungerande fordonsflotta eller maskinpark.
Oavsett om du väljer att hyra eller företagsleasa får du ett enkelt upplägg och en överskådlig betalplan. Det gör det lätt för dig att budgetera både månadskostnad och likviditet för investeringen. Fordonet eller maskinen används som säkerhet. Det betyder att ditt företag behåller sitt rörelsekapital – och därmed får större handlingsfrihet om fler affärsmöjligheter skulle dyka upp. Vid finansiering av större pickuper och lastbilar är dessutom hela momsen avdragsgill. För personbilar och mindre pickuper får halva momsen dras av om du väljer leasing.

Fordon och Transportutrustning

Fordonsfinansiering via leasing har flera fördelar

Är det ett fordon, som en lastbil eller skåpbil, eller annan transportbil du är ute efter? Eller ska du kanske leasa företagsbil? Eller är du nyfiken på företagsleasing elbil?Vi ser till att lösa finansieringen på bästa sätt. Allra populärast bland våra kunder är leasing. Detta då leasing har flera tydliga fördelar för ditt företag, oavsett om du köper nytt eller begagnat. Här är de största fördelarna:

Behåll likviditeten

När du leasar innebär det att vi på Nordic Finance äger ditt fordon. Därmed behöver du inte redovisa fordonet som en tillgång i balansräkningen. Ditt företagskapital blir då inte uppbundet och likviditeten förblir opåverkad.

Vi anpassar kostnaden

Vi sätter alltid ut ett restvärde på ditt fordon i leasingavtalet. Därför blir månadskostnaden lägre än om du skulle hyra fordonet. Med ett individuellt leasingavtal får du den optimala månadskostnaden för ditt företag, oavsett om den är rörlig eller fast. Den är dessutom helt avdragsgill. Vi utgår givetvis från Stibor, Stockholm Interbank Offered Rate, den dagliga referensräntan.

Skippa kontantinsats

Vanligtvis räcker ditt fordon som säkerhet och det behövs ingen kontantinsats eller någon annan typ av säkerhet. Därmed behåller du ditt rörelsekapital, så att du får större handlingsfrihet om det dyker upp fler affärsmöjligheter som ditt företag inte borde gå miste om.

Så här går det till!

Vi kan redan idag hjälpa ditt företag att införskaffa nästa fordon eller transportlösning. Vi har flera flexibla lösningar för att matcha just ditt företags önskemål och behov.
1

Du kan själv välja fordon

Om du vill kan du självklart sköta förhandlingen om ditt fordon direkt med fordonsleverantören, oavsett om det gäller begagnat eller nytt. I annat fall kan våra experter hjälpa dig hela vägen från början till genomförd affär. Vi har dessutom ett nära samarbete med marknadens största leverantörer och kan därför förhandla fram ett mycket förmånligt pris. Sedan köper vi loss fordonet och du bestämmer tid för leverans med leverantören.
2

Skräddarsytt leasingavtal

Väljer du att leasa betalar du leasingavgiften på månads- eller kvartalsbasis. Vanligtvis ligger tidsintervallet för ett leasingavtal på två till tio år och nivån på leasingavgiften styrs av faktorer som vad fordonets inköpspris är, hur långt tidsintervallet är och restvärdet på fordonet efter leasingavtalets slut.
3

Efter leasingperioden finns det flera möjligheter

Som kund hos Nordic Finance väljer du själv vad nästa steg är: ska leasingkontraktet med oss förlängas ytterligare, vill du hellre lämna tillbaka fordonet eller ska det köpas loss från oss. Eftersom restvärdet alltid bestäms i det ursprungliga leasingavtalet behöver du inte fundera på fordonets värde.

Räkna på din månadskostnad i leasingkalkylatorn

Vill du se din månadskostnad direkt? I vår leasingkalkylator kan du få en uppskattning direkt på vad din investering kostar att leasa. Här kan du enkelt räkna på vad det kommer att kosta varje månad utifrån ditt investeringsbehov och leasingperiod.
Beräkna leasingkostnad

Vi samarbetar med 900 leverantörer

I Nordic Finance hittar du en trygg partner för din nästa investering. Med över 10 år inom företagsfinansiering så har vi byggt upp en gedigen erfarenhet och är idag branschledande. Eftersom vi samarbetar med många av landets främsta leverantörer på regelbunden basis får du de bästa förutsättningarna till förmånlig finansiering. Vi kan även hjälpa dig att sälja och köpa nytt fordon via auktionsajten Budi. Därför finns möjlighet att investera i fordon och maskiner från alla stora tillverkare, som Scania, Volvo, Liebherr, John Deere, Leica, DAF, Hitachi, Brokk, Huddig, Rottne, Mercedes, Setra Bussar, Daimler, JCB med flera.
Vi är dock givetvis helt oberoende och kan därför guida dig rätt utifrån dina önskemål och ditt företags förutsättningar. Oavsett hur du vill gå till väga ser vi till att sköta förhandlingen, så att du får snabba och tydliga besked. Det sparar både tid och resurser för dig.

Leverantör?
Vi säkrar din försäljning

Befinner du dig istället i leverantörsledet och har fordon eller transportmaskiner att erbjuda företag? Slipp ödsla värdefull tid på potentiella köpare som kanske inte är mogna att köpa på studs. För visst händer det att du har en spekulant som på grund av likviditetsbrist börjar skala ner ett fordonsköp. Men där kan vi kan hjälpa till med finansieringen, oavsett om det gäller ett nytt eller begagnat fordon. Som leverantör i vårt nät ökar du chansen att få affären i mål. Våra experter hjälper dig och slutkunder att både mötas och slutföra försäljningen.
Kontakta oss

Kontakta oss

Hos Nordic Finance finns experter med stenkoll på transportbranschen och de finansieringsalternativ som finns. Fram till idag har vi tagit fram en skräddarsydd lösning för över 5 500 slutkunder. För oss är ett nära samarbete viktigt för att du ska bli riktigt nöjd. Därför finns vi här för dig både före och efter ett ingått avtal.
Kontakta oss om du har några funderingar. Kanske finns just din fordonstyp inte med i listan ovan eller så behöver du bolla om hyra, köp eller leasing är optimalt för just ditt företag. Planerar du en företagsexpansion eller en affär så pass komplex att du behöver expertråd? Oavsett vilket så finns vi här för ditt företag.