Vi hjälper ditt företag med fordonsfinans­iering

Nordic Finance hjälper ditt företag med införskaffandet av arbetsfordon, oavsett om du är intresserad av nytt eller begagnat. Genom att vi ordnar med finansieringen slipper du att ligga ute med stora summor pengar och kan därför expandera i önskat tempo – utan att bromsas av vacklande likviditet.

Vi hjälper ditt företag med fordonsfinans­iering

Nordic Finance hjälper ditt företag med införskaffandet av arbetsfordon, oavsett om du är intresserad av nytt eller begagnat. Genom att vi ordnar med finansieringen slipper du att ligga ute med stora summor pengar och kan därför expandera i önskat tempo – utan att bromsas av vacklande likviditet.

Leasa ditt nästa arbetsfordon

Vi känner transportbranschen väl och kan ge ditt företag de bästa förutsättningarna för en effektiv drift med rätt fordon och transportutrustning. 

Så här går det till!

Vi kan redan idag hjälpa ditt företag att införskaffa nästa fordon eller transportlösning. Vi har flera flexibla lösningar för att matcha just ditt företags önskemål och behov.

Du kan själv välja fordon

Om du vill kan du självklart sköta förhandlingen om ditt fordon direkt med fordonsleverantören, oavsett om det gäller begagnat eller nytt. I annat fall kan våra experter hjälpa dig hela vägen från början till genomförd affär.

Skräddarsytt leasingavtal
Vanligtvis ligger tidsintervallet för ett leasingavtal på två till tio år och nivån på leasingavgiften styrs av faktorer som vad fordonets inköpspris är, hur långt tidsintervallet är och restvärdet på fordonet efter leasingavtalets slut.
Hantering under avtalsperiod

Du leasar fordonet av oss under hela avtalsperioden.

Efter leasingperioden finns det flera möjligheter
Som kund hos Nordic Finance väljer du själv vad nästa steg är: ska leasingkontraktet med oss förlängas ytterligare, vill du hellre lämna tillbaka fordonet eller ska det köpas loss från oss.
Leverantör? Vi säkrar din försäljning

Är du leverantör med utrustning eller maskiner till försäljning?  Idag hjälper vi över 900 leverantörer att slutföra affärer. Med våra experter vid din sida är det betydligt större chans att din affär går i mål.

Vi hjälper din kund med finansieringen, oavsett om det handlar om att leasa eller köpa maskinutrustning. Vår snabbhet och expertis medför dessutom att du som leverantör kan få avlastning och spara dyrbar tid. Så att du kan ägna dig åt din kärnverksamhet.

Hållbar
fordonsfinansiering

Nordic Finance jobbar tätt med leverantörer av både nya och begagnade arbetsfordon. Vi möjliggör teknikskiftet till elfordon och hjälper samtidigt till att förlänga livslängden på befintlig fordonspark genom erbjuda leasing av begagnade objekt.

Hör av dig till oss om vi kan hjälpa dig med hållbara fordonsleasingar och samtidigt sänka dina drivmedelskostnader.

Personlig rådgivningen är styrkan

Vi på Nordic Finance anpassar finansieringslösningen tillsammans med dig så det matchar er investering, ert uppdrag, era körtimmar och mil. Det gör att det är enkelt för er att driva verksamheten och att alltid ha en modern och väl fungerande fordonsflotta eller maskinpark. 

Fordonsfinansiering via leasing har flera fördelar

Är det ett fordon, som en lastbil eller skåpbil, eller annan transportbil du är ute efter? Eller ska du kanske leasa företagsbil? Eller är du nyfiken på att leasa elbil? Vi ser till att lösa finansieringen på bästa sätt. Allra populärast bland våra kunder är leasing. Detta då leasing har flera tydliga fördelar för ditt företag, oavsett om du köper nytt eller begagnat. Här är de största fördelarna:

Photo-Pardot_campaign-digital-sales-Q1_1079x713px-T

Behåll likviditeten

När du leasar innebär det att vi på Nordic Finance äger ditt fordon. Därmed behöver du inte redovisa fordonet som en tillgång i balansräkningen. Ditt företagskapital blir då inte uppbundet och likviditeten förblir opåverkad.

företagsleasing elbil

Vi anpassar kostnaden

Vi sätter alltid ut ett restvärde på ditt fordon i leasingavtalet. Därför blir månadskostnaden lägre än om du skulle hyra fordonet. Med ett individuellt leasingavtal får du den optimala månadskostnaden för ditt företag, oavsett om den är rörlig eller fast. Den är dessutom helt avdragsgill.

31578324_1024_px

Skippa kontantinsats

Vanligtvis räcker ditt fordon som säkerhet och det behövs ingen kontantinsats eller någon annan typ av säkerhet. Därmed behåller du ditt rörelsekapital, så att du får större handlingsfrihet om det dyker upp fler affärsmöjligheter som ditt företag inte borde gå miste om.

Räkna på din affär redan idag

I vår leasingkalkylator kan du få en uppskattning direkt på vad ditt fordon kostar att leasa.

Vi samarbetar med 900 leverantörer

I Nordic Finance hittar du en trygg partner för din nästa investering. Med över 10 år inom företagsfinansiering så har vi byggt upp en gedigen erfarenhet och är idag branschledande. Eftersom vi samarbetar med många av landets främsta leverantörer på regelbunden basis får du de bästa förutsättningarna till förmånlig finansiering. Vi kan även hjälpa dig att sälja och köpa nytt fordon via auktionsajten Budi. Därför finns möjlighet att investera i fordon och maskiner från alla stora tillverkare, som Scania, Volvo, Liebherr, John Deere, Leica, DAF, Hitachi, Brokk, Huddig, Rottne, Mercedes, Setra Bussar, Daimler, JCB med flera.

Vi är dock givetvis helt oberoende och kan därför guida dig rätt utifrån dina önskemål och ditt företags förutsättningar. Oavsett hur du vill gå till väga ser vi till att sköta förhandlingen, så att du får snabba och tydliga besked. Det sparar både tid och resurser för dig.

FAQ

Detta undrar vår kunder om finansiering av fordon

Vilka typer av fordon kan jag leasa?

Du får bestämma vilken bil eller fordon som du vill leasa och även hos vilken leverantör. Hittar du en lämplig objekt för ditt företag, kontaktar du Nordic Finance för hjälp med finansiering  

Hur mycket kostar det att leasa?

Månadskostnaden för leasing baseras dels på objektets inköpspris, dels på avtalstidens längd. Du kan använda dig av vårt Leasingkalkylator för att få en uppskattning på månadskostnaden eller kontakta oss för rådgivning.  

Kan jag leasa begagnad via Nordic Finance?

Ja! Kontakta oss för att få rådgivning kring leasing av begagnade fordon och utrustning

Vad innebär finansiell leasing?

Finansiell leasing är vanligast i Sverige och innebär att kunden, även kallad leasingtagaren, bär den ekonomiska risken och ansvarar för att återbetala skulden för den leasade tillgången. Det innebär att leasingtagaren behandlar den leasade tillgången som sin egen och har vanligtvis möjlighet att köpa tillgången till ett förmånligt pris vid leasingperiodens slut.

Vilka krav finns för att leasa företagsbil och fordon?

Leasingtagaren måste vara en juridisk person eller näringsidkare, exempelvis enskildfirma. Företaget måste ha registrerat sig för F-skatt och moms. 

Vad betyder restvärde?

Vid leasingavtalets slut finns det en kvarvarande skuld att reglera. Detta kallas restvärde. Restvärdet motsvarar marknadsvärde på bilen.

Hur funkar företagleasing för fordonfinansiering?

  1. Du kontakta oss om vad ska införskaffas och hos vilken leverantör. Vi köper sen objekten åt dig. 
  2. Du besämmer hur länge ditt avtal löper. I avtalet ser du månads-kostnaden och löptiden.
  3. Du leasar objektet av oss under hela avtalsperioden och betalar en månadsavgift.
  4. När avtalet löpt ut kan du förlänga avtalet, köpa objektet till ett restvärde eller lämna tillbaka objektet.