Räkna ut din månadskostnad för att hyra kontorsmöbler

Genom att hyra säkerställer du att ditt företags kapital kan användas där det gör mest nytta, istället för att vara bundet i fysiska tillgångar.

Fördelar med att hyra Kontorsmöbler

Hyra eller leasing av kontorsinredning är populära finansieringsalternativ som passar alla typer av företag – från kommuner och nystartade företag till expansiva och etablerade bolag. 

Fördelar med att hyra:

  • Ekonomisk flexibilitet: Du binder inte upp ditt kapital, vilket möjliggör en ekonomisk buffert som kan ge en bättre avkastning än hyreskostnaden.

  • Investering i värdeökande tillgångar: Lägg ditt kapital på investeringar som ökar i värde över tid, inte på kontorsinredning som traditionellt sett minskar i värde.

  • Skattefördelar: Månadskostnaden för hyran är 100% avdragsgill, och du kan dra av momsen. Detta förbättrar din kassalikviditet och sparar ditt kreditutrymme hos banken.

Beräkna leasingkostnad i vår leasingkalkylator

Såhär fungerar processen

Den är enkel, såhär går det till:

1. Du gör en kontaktförfrågan

Välj de möbler du vill hyra och använd vår kalkylator för att beräkna din månadskostnad. Skicka sedan en kontaktförfrågan via formuläret så återkommer vi till dig inom 48h för att skapa ett skräddarsytt finansieringsupplägg. Inget förfrågan är bindande och vi tar ingen kreditupplysning innan vi har pratat med dig. 

2. Vi fixar kreditbeslut & avtal

Vi skapar ett finanseringsupplägget och din förfrågan granskas av en handläggare som fattar ett kreditbeslut. När allt är på plats så skickar vi dig avtalshandlingar, KYC och Borgens-bilaga beroende på vilka villkor som vi kommit överens om.

3. Leverantören levererar ditt objekt

Vi skickar en beställning till leverantören, du tar emot dina möbler och leverantören fakturerar oss. När avtalet löper ut kan du välja att förlänga, lämna tillbaka eller köpa loss dina möbler, vi hjälper dig när det är dags!

”Vi har samarbetat med Nordic Finance i närmare 10 år och alltid varit väldigt nöjda. De kan erbjuda den flexibla finansieringslösning som passar vår verksamhet perfekt!”

Hasan Shamia, CFO
 7A Sevena AB

Vilken finansiering passar dig bäst?

Leasing är perfekt för företag som vill investera i ny eller begagnad utrustning med högt inköpsvärde som t.ex. bilar, lastbilar, jordbruks- och entreprenadmaskiner, industrirobotar och solceller. Medan hyra är bra om du bara behöver utrustningen under en kortare period och har en snabb produktutveckling som t.ex. dator, telefon, tv och kaffemaskin.

Fördelar med leasing och hyra

Behåll likviditeten
Du behöver inte binda något eget kapital. Du låser därmed inte upp företagets kreditutrymme.

Vi anpassar kostnaden
Du kan välja mellan fast eller rörlig leasingavgift och om du vill betala varje månad eller en gång i kvartalet.

Skippa kontantinsatsen
Vi använder ditt objekt som säkerhet, därför slipper du vanligtvis ytterligare säkerhet eller kontantinsats.

Inga startkostnader
Ingen insats eller förskottsbetalning behövs och du låser inte ditt kreditutrymme.

Behöver du hjälp med finansieringen?

Tveka inte att kontakta någon av våra säljare om du har några frågor eller är intresserad av att diskutera finansieringslösningar.

Leasa eller hyra kontorsmöbler?

Vill du kunna byta ut ditt objekt kontinuerligt är det lämpligt att hyra den av oss istället för att leasa. Läs mer här om att hyra. Fördelar med att leasa:
  • Behåll likviditeten
  • Månadskostnaden blir lägre än om du hyr
  • Ingen kontantinsats
  • Leasingkostnaden är avdragsgill