Hyra och leasing av IT-utrustning och kontorsmöbler

Nordic Finance hjälper ditt företag med finansieringen av allt som behövs till framtidens kontor. Företagsleasing eller hyra är ett smart sätt att ha råd med kontorsmöbler, övrig inredning och IT-utrustning som datorer och skrivare. Om du hyr eller finansierar via leasing påverkas dessutom inte företagets likviditet. Vilket är extra viktigt i dagens osäkra läge.

Finansiera allt till kontoret med vår hjälp

För att du och övriga på ditt företag ska kunna trivas och arbeta effektivt behövs ergonomiska möbler och välfungerande IT-utrustning. Det är även viktigt att IT-utrustningen är modern, men eftersom den åldras snabbt är det ofta ett dåligt alternativ att köpa den. Efter en viss tid måste du nämligen återigen göra dyra investeringar och sedan uppgradera löpande för att utrustningen ska hålla måttet. Istället brukar hyra eller leasing kunna vara bra alternativ.

 

Hyr eller leasa kontors och it-utrustning

Många hyr idag sina kontor mellan 3–5 år och det är smart att införskaffa möbler och inredning enbart för denna begränsade period. Trenden är tydlig: många företag vill enkelt kunna budgetera en arbetsplats med möbler, dator och telefon inkluderad. Det är vi på Nordic Finance experter på. Du vill givetvis göra ekonomiskt smarta val med miljön i fokus. Nordic Finance erbjuder hyra och leasing av både nya och begagnade kontorsmöbler. Hör gärna av dig om du vill veta mer kring recycling av kontorsinredning eller att hyra eller leasa IT utrustning.

 

Personliga rådgivningen är styrkan

Tillsammans med dig tar vi fram den finansieringsmodell som passar ditt företags behov och som gör det möjligt att alltid hålla toppnivå på alla produkter, med kontinuerliga uppgraderingar av både hård- och mjukvara. För oss är den personliga rådgivningen en av våra stora styrkor och vi stöttar dig hela vägen.

Exempel på kontors och it-utrustning du kan finansiera via Nordic Finance:

IT-utrustning

Säkerhetsutrustning

 • Kameraövervakning
 • Inbrottslarm
 • Passagesystem
 • Brandskydd
 • Röntgenmaskin

Köksmaskiner

Kontorsmöbler och kontorsinredning

 • Skrivbord
 • Kontorsstolar
 • Soffor
 • Matbord
 • Skåp
 • Hurtsar med mera

Flera fördelar om du väljer leasing

Oavsett om ditt företag vill hyra eller leasa en dator, skrivare eller kaffemaskin så löser vi finansieringen. De allra flesta av våra kunder väljer leasing eftersom det finns flera fördelar med att leasa:

Behåll likviditeten

Om du väljer att leasa istället för att köpa slipper du påverka likviditeten. Vid en leasinginvestering binder du alltså inte upp det egna kapitalet och ditt företag har möjlighet att växa i den takt du önskar, utan att bromsas av kapitalbrist. Budgetering och den finansiella planeringen förenklas också vid leasing jämfört med vid köp.

Vi anpassar kostnaden

Vi anger alltid ett restvärde för utrustningen i ditt leasingavtal och därför blir månadskostnaden lägre än vid hyra. Du kan också välja mellan fast eller rörlig leasingavgift och om du vill betala varje månad eller en gång i kvartalet. Räntenivåerna i våra avtal är kopplade till Stibor, Stockholm Interbank Offered Rate, vilket är den dagliga referensräntan. En annan fördel är att kostnaden är 100 procent avdragsgill.

Skippa kontantinsats

Oavsett vilket objekt din verksamhet behöver så använder vi detta som säkerhet, därför slipper du vanligtvis ytterligare säkerhet eller kontantinsats. Det betyder att du kan behålla ditt rörelsekapital så att du får större handlingsfrihet om det dyker upp fler affärsmöjligheter.

Så här går det till!

Vi hjälper dig att hitta rätt finansieringslösning. Vi har flera flexibla alternativ så att du kan välja det som passar ditt företag.
1

Du kan välja helt själv

Kanske har du redan hittat en leverantör och valt investeringsobjekt. Om du vill får du självklart avtala med leverantören om villkoren på egen hand och så kliver vi in när det är dags att lösa finansieringen. I annat fall bistår vi dig gärna hela vägen. Våra experter känner din bransch och vi kan ta fram en eller flera passande leverantörer. När allt är spikat köper Nordic Finance utrustningen och du väljer sedan en lämplig leveranstid med leverantören.
2

Vill du leasa?

Då bestämmer vi tillsammans villkoren i ditt leasingavtal och du kan exempelvis välja mellan att betala på månads- eller kvartalsbasis. Vad leasingavgiften blir påverkas av vad inköpspriset är, hur långt tidsintervall som du vill leasa detta och restvärdet efter leasingavtalets slut.
3

Vill du hyra?

Då ordnar vi med finansieringslösningen och ditt företag hyr möblerna eller utrustningen från oss.
4

Efter leasingperioden finns det flera möjligheter

Som kund hos Nordic Finance avgör du själv: ska leasingkontraktet med oss förlängas, vill du lämna tillbaka det som du har leasat eller ska det köpas loss från oss? Restvärdet bestäms alltid i det ursprungliga leasingavtalet.

Räkna på din månadskostnad i leasingkalkylatorn

Vill du se din månadskostnad direkt? I vår leasingkalkylator kan du få en uppskattning direkt på vad din investering kostar att leasa. Här kan du enkelt räkna på vad det kommer att kosta varje månad utifrån ditt investeringsbehov och leasingperiod.
Beräkna leasingkostnad

Vi samarbetar med 900 leverantörer

Nordic Finance är branschledande och i oss hittar du en trygg samarbetspartner. Vi har 10 års erfarenhet inom företagsfinansiering och det har banat väg för ett tätt samarbete med många av landets främsta leverantörer inom kontor och IT. Men vi är självfallet helt oberoende och kan vägleda dig utifrån dina önskemål och ditt företags förutsättningar. Du får alltid snabba och klara besked tack vare att vi sköter förhandlingen åt dig.

Vi samarbetar med över 900 etablerade leverantörer, som Input Interiör, AJ Möbler, Nordiska Galleriet, Johan & Nyström och vi finansierar idag utrustning från bland annat Cisco, Dell, HP och Apple.

Leverantör?
Vi säkrar din försäljning

Är du leverantör och har IT-utrustning, kontorsmaskiner eller möbler i ditt utbud? Med vår hjälp kan du säkra att dina affärer går i lås. Du slipper nämligen att handskas med potentiella köpare som tvekar över att fullfölja köpet på grund av hur det påverkar deras likviditet. För inte sällan börjar köpare i denna situation att skala ner sin investering. Men då kan vi istället kliva in och hjälpa dem att lösa finansieringen.
Kontakta oss

Kontakta oss

Våra experter har en gedigen erfarenhet av företagsfinansiering. Vi vet att ett tryggt samarbete är en viktig del för din kundnöjdhet och därför kommer vi alltid att bistå dig.
Hittar du inte din typ av IT-utrustning eller kontorsinredning i listan ovan? Eller vill du rådslå om det är bäst utifrån just dina förutsättningar att hyra eller leasa? Din affär kanske är komplicerad? Lugn, kontakta oss så ser vi över vad som är lämpligt för ditt företag.