Finansiering av industrimaski­ner och verkst­adsmaskiner

Maskinparken är A och O för företag inom industri och verkstad. Nordic Finance är specialiserade på att hjälpa dig i industri- och verkstadsbranschen att hitta rätt maskinfinansieringslösning.

Leasa maskiner och utrustning, nya eller begagnade.

Är det dags för ditt företag att expandera? Kanske behöver ni helt enkelt uppdatera era industrimaskiner eller verkstadsmaskiner? Våra experter är vana att fungera som bollplank för att du ska hitta de rätta maskinerna, oavsett om de är nya eller begagnade.
Därefter ser vi tillsammans över vilken finansiering som är bäst utifrån era ekonomiska förutsättningar och vilka maskiner som ska införskaffas. Oavsett om du landar i att leasa nytt eller begagnat ger vi dig ett smidigt upplägg med en betalplan där månadskostnad och längden på avtalet framgår tydligt. Investeringen i sig, oavsett om det är en tillverkningsmaskin, svetsutrustning eller truck, fungerar som säkerhet. Därför berörs inte ditt företags rörelsekapital och du bibehåller likviditeten.

Stafflad betalplan

Projektfinansiering är ett exempel på en bra finansieringsform, speciellt vid större investeringar i till exempel en fabrik. Detta karakteriseras av att utlåningen görs för ett specifikt ändamål, som normalt är en kapitalinvestering, och att krediterna lämnas för en bestämd period.
Ett annat flexibelt upplägg som kan passa dina behov, är så kallad stafflad kredit. Det innebär en varierad betalningsplan. Detta kan vara en fördel om du vill ha en så realistisk värdeminskning som möjligt i förhållande till förväntat marknadsvärde, eller om du bedriver en säsongsbaserad verksamhet.

Industrimaskiner och Verkstadsmaskiner

  • Tillverkningsmaskiner
  • Bearbetningsmaskiner
  • Svetsmaskiner
  • Leasa CNC Maskiner
  • Grönytemaskiner
  • Mätinstrument
  • Kompressorer
  • Byggnadsställningar
  • Industrirobotar
  • Arbetsfordon, som truckar och liftar

Många fördelar med maskinleasing

Vi hjälper dig att få till finansieringen på bästa sätt. Bland våra kunder är det allra vanligast att välja företagsleasing istället för att köpa. Oavsett om du väljer en ny eller begagnad maskin har leasing flera fördelar:

Behåll likviditeten

Väljer du att leasa istället för att köpa innebär det att vi äger din maskin. I och med detta behöver du inte ta upp den som en tillgång i din balansräkning. Därmed blir ditt företagskapital inte uppbundet, och därför förblir likviditeten densamma.

Vi anpassar kostnaden

I avtalet fastställer vi ett restvärde för din maskin, vilket medför att månadskostnaden blir lägre än om du skulle välja ett hyresavtal. Vi skräddarsyr leasingavtalet för att du ska få en optimal månadskostnad, oavsett om den är fast eller rörlig. Dessutom är den avdragsgill. Givetvis utgår vi från Stibor, Stockholm Interbank Offered Rate, som är den dagliga referensräntan.

Skippa kontantinsats

Normalt sett räcker din maskin som säkerhet och därmed behövs ingen kontantinsats eller annan form av säkerhet från dig. Det medför att du behåller ditt rörelsekapital, så att du får större handlingsfrihet om det uppstår fler affärsmöjligheter för ditt företag.

Så här går det till att leasa maskin

Är det dags att införskaffa en industrimaskin eller verkstadsmaskin hjälper vi dig gärna att få till finansieringen. Våra flexibla lösningar kan tillgodose just ditt företags behov och önskemål.
1

Du kan själv välja maskin

En del företagsägare föredrar att själv sköta förhandlingen med leverantören av maskinen. Vill du detta är det självklart okej. Då hjälper vi dig när det är dags att få till själva finansieringen. Vi kan även lösa allt åt dig – från start till att affären är i hamn. Våra experter kan din bransch och därför är de vana att hantera maskinleasing. Vi på Nordic Finance har sedan många år tillbaka ett tätt samarbete med de största maskinleverantörerna på din marknad och kan därmed hjälpa till att förhandla fram ett förmånligt pris. Därefter är det vi som köper loss maskinen i enlighet med leasingavtalet och du bestämmer tid för leverans med leverantören.
2

Du leasar och vi ordnar finansieringslösningen

Är det leasing du väljer lägger vi upp leasingavgiften så att du betalar den på månadsbasis eller varje kvartal. Du väljer själv vad som passar ditt företag. Vanligtvis brukar ett leasingavtal löpa på mellan två till tio år. Nivån på avgiften påverkas av vad maskinen kostar i inköp, hur lång tid du önskar att leasa den och vad restvärdet på maskinen kommer att vara efter avtalet.
3

Vill du hyra?

Är du i behov av att hyra maskinen under en kortare period, till exempel för ett projekt eller en entreprenör så hjälper vi dig med en sådan lösning.
4

Flera valmöjligheter efteråt

När leasingavtalet har löpt ut är det du som väljer vad som blir nästa steg: Vill du att kontraktet med Nordic Finance ska förlängas kan vi hjälpa dig med det. Kanske föredrar du istället att lämna tillbaka maskinen eller så vill du köpa loss den från oss. Eftersom restvärdet alltid är bestämt på förhand och framgår av leasingavtalet så behöver du inte känna någon osäkerhet kring maskinens värde efter avtalets slut.

Beräkna kostnad för din maskinfinansiering i leasingkalkylatorn

Vill du se din månadskostnad direkt? I vår leasingkalkylator kan du få en uppskattning direkt på vad din investering kostar att leasa. Här kan du enkelt räkna på vad det kommer att kosta varje månad utifrån ditt investeringsbehov och leasingperiod.
Beräkna maskinfinasiering i vår leasingkalkylator

Vi samarbetar med 900 leverantörer

Vi har i över 10 år varit experter på företagsfinansiering och har därmed en bred erfarenhet. Idag är vi branschledande och vi samarbetar med många av landets största leverantörer. Därför finns möjlighet att investera i maskiner och utrustning från alla stora tillverkare, som Hitachi, Hexagon, Carrier, Leica och KMK. Därmed ger vi dig de bästa förutsättningarna för en förmånlig investering.
Självklart är vi helt oberoende och kan därför hjälpa dig att hitta rätt utifrån just ditt företags möjligheter och önskemål. Vi sköter förhandlingen åt dig så att du får ett tydligt besked på kort tid. Allt för att du ska spara både resurser och tid.

Kontakta oss

Vi är experter på finansiering av verkstads- och industrimaskiner. Vi kan din bransch och vet vilka finansieringsalternativ som lämpar sig för just ditt företag. Vi har hjälpt över 5 500 kunder med en skräddarsydd finansieringslösning. Eftersom ett nära samarbete med dig är viktigt för att du ska bli nöjd så finns vi här både före och efter att vi har ingått vårt avtal.

Har du några funderingar får du gärna kontakta oss. Vill du hellre räkna själva på din maskin kan du räkna på din maskinfinansiering här. Kanske hittar du inte just din nästa investering i listan ovan. Du kanske planerar att expandera ditt företag och känner att din affär är så komplex att du behöver expertråd. Oavsett vad det gäller så finns vi här för dig.

Kontakta oss

Leverantör?
Vi säkrar din försäljning.

Har du maskiner inom verkstadsbranschen eller industribranschen till salu? Vi hjälper dig som är leverantör att få till affären. Då slipper du att lägga din dyrbara tid på potentiella köpare som inte är mogna nog att slutföra affären omedelbart. Du har säkert träffat spekulanter som bromsas av sin likviditetsbrist – eller oro för detta – och därmed börjar att skala ner sitt maskinköp. Där kan vi kliva in och hjälpa till med finansieringen, oavsett om du tillhandahåller en ny eller begagnad maskin eller utrustning. Genom att bli en leverantör i vårt nät ökar du möjligheten att få affären i hamn. Våra experter hjälper både leverantörer och slutkunder att mötas och genomföra finansieringen av försäljningen.
Bli partner

Lär känna en av våra kunder: Mekpoint AB

Mekpoint i Eskilstuna arbetar med att underhålla och sälja stora industrimaskiner. Samarbetet med Nordic Finance skapar fler möjligheter för kunderna att kunna köpa maskiner från Mekpoint.

”Det är lättare att göra affärer när man har en finansieringslösning redan från början. Nordic Finance hjälper oss med i stort sett alla finansieringar idag. Samarbetet har gett oss mer maskinaffärer. Det går fort – snabba betalningar – och det är viktigt för oss.”

Ludwig Larsson
VD och grundare Mekpoint AB