Finansiering av industri och verkst­adsmaskiner

Maskinparken är A och O för företag inom industri och verkstad. Nordic Finance är specialiserade på att hjälpa dig i industri- och verkstadsbranschen att hitta rätt maskinfinansieringslösning.

Leasa maskiner och utrustning, nya eller begagnade

Är det dags för ditt företag att expandera? Kanske behöver ni helt enkelt uppdatera era industrimaskiner eller verkstadsmaskiner? Våra experter är vana att fungera som bollplank för att du ska hitta de rätta maskinerna, oavsett om de är nya eller begagnade. 

Oavsett om du landar i att leasa nytt eller begagnat ger vi dig ett smidigt upplägg med en betalplan där månadskostnad och längden på avtalet framgår tydligt. Investeringen i sig, oavsett om det är en tillverkningsmaskin, svetsutrustning eller truck, fungerar som säkerhet. Därför berörs inte ditt företags rörelsekapital och du bibehåller likviditeten.

Det här kan du leasa av oss:

Arbetsfordon

Industrimaskiner

  • Industrirobotar
  • Tillverkningsmaskiner

Verkstadsmaskiner

Övrigt

  • Mätinstrument
  • Byggnadsställningar

Leasa maskin

Den är enkel, såhär går det till

Välj objekt

En del företagsägare föredrar att själv sköta förhandlingen med leverantören av maskinen. Vill du detta är det självklart okej annars hjälper vi gärna till.

Skräddarsytt leasingavtal

Du väljer själv vad som passar ditt företag. Vanligtvis brukar ett leasingavtal löpa på mellan två till tio år.

Hantering under avtalsperiod

Är du i behov av att hyra maskinen under en kortare period, till exempel för ett projekt eller en entreprenör så hjälper vi dig med en sådan lösning.

Efter leasingperioden finns det flera möjligheter

När avtalet löpt ut kan du förlänga avtalet, köpa objektet till ett restvärde eller lämna tillbaka objektet.

Låt din maskin få nytt liv

Vi jobbar med ledande leverantörer av industrimaskiner för hållbara investeringar till våra kunder. I vår leasingprocess finns möjlighet att byta ut och förnya objektet till ny modern och mer energieffektiv maskin.

Självklart kan vi även hjälpa dig att finansiera begagnade maskiner och låta de få nytt liv. För oss är det självklart att öka användande över en livstid för våra produkter vi finansierar. 

Stafflad betalplan

Projektfinansiering är ett exempel på en bra finansieringsform, speciellt vid större investeringar i till exempel en fabrik. Detta karakteriseras av att utlåningen görs för ett specifikt ändamål, som normalt är en kapitalinvestering, och att krediterna lämnas för en bestämd period.

Ett annat flexibelt upplägg som kan passa dina behov, är så kallad stafflad kredit. Det innebär en varierad betalningsplan. Detta kan vara en fördel om du vill ha en så realistisk värdeminskning som möjligt i förhållande till förväntat marknadsvärde, eller om du bedriver en säsongsbaserad verksamhet.

Välj maskinleasing

Vi hjälper dig att få till finansieringen på bästa sätt. Bland våra kunder är det allra vanligast att välja företagsleasing istället för att hyra. Oavsett om du väljer en ny eller begagnad maskin har leasing flera fördelar:

industri

Behåll likviditeten

Väljer du att leasa istället för att köpa innebär det att vi äger din maskin. I och med detta behöver du inte ta upp den som en tillgång i din balansräkning. Därmed blir ditt företagskapital inte uppbundet, och därför förblir likviditeten densamma.

leasa cnc maskiner

Vi anpassar kostnaden

I avtalet fastställer vi ett restvärde för din maskin, vilket medför att månadskostnaden blir lägre än om du skulle välja ett hyresavtal. Vi skräddarsyr leasingavtalet för att du ska få en optimal månadskostnad, oavsett om den är fast eller rörlig. Dessutom är den avdragsgill.

NF_maskiner_1280x432 copy

Skippa kontantinsats

Normalt sett räcker din maskin som säkerhet och därmed behövs ingen kontantinsats eller annan form av säkerhet från dig. Det medför att du behåller ditt rörelsekapital, så att du får större handlingsfrihet om det uppstår fler affärsmöjligheter för ditt företag.

Beräkna kostnad för maskin-finansiering

I vår leasingkalkylator kan du få en uppskattning direkt på vad din investering kostar att leasa.

Vi samarbetar med 900 leverantörer

I Nordic Finance hittar du en trygg partner för din nästa investering. Med över 10 år inom företagsfinansiering så har vi byggt upp en gedigen erfarenhet och är idag branschledande. Eftersom vi samarbetar med många av landets främsta leverantörer på regelbunden basis får du de bästa förutsättningarna till förmånlig finansiering. Vi kan även hjälpa dig att sälja och köpa nytt fordon via auktionsajten Budi. Därför finns möjlighet att investera i fordon och maskiner från alla stora tillverkare, som Scania, Volvo, Liebherr, John Deere, Leica, DAF, Hitachi, Brokk, Huddig, Rottne, Mercedes, Setra Bussar, Daimler, JCB med flera.

Vi är dock givetvis helt oberoende och kan därför guida dig rätt utifrån dina önskemål och ditt företags förutsättningar. Oavsett hur du vill gå till väga ser vi till att sköta förhandlingen, så att du får snabba och tydliga besked. Det sparar både tid och resurser för dig.

Lär känna en av våra kunder: Mekpoint AB​

Mekpoint i Eskilstuna arbetar med att underhålla och sälja stora industrimaskiner. Samarbetet med Nordic Finance skapar fler möjligheter för kunderna att kunna köpa maskiner från Mekpoint.

”Det är lättare att göra affärer när man har en finansieringslösning redan från början. Nordic Finance hjälper oss med i stort sett alla finansieringar idag. Samarbetet har gett oss mer maskinaffärer. Det går fort – snabba betalningar – och det är viktigt för oss.”

Ludwig Larsson

VD och grundare Mekpoint AB

Leverantör? Vi säkrar din försäljning

Har du maskiner inom verkstads-branschen eller industribranschen till salu? Vi hjälper dig som är leverantör att få till affären. Då slipper du att lägga din dyrbara tid på potentiella köpare som inte är mogna nog att slutföra affären omedelbart. Genom att bli en leverantör i vårt nät ökar du möjligheten att få affären i hamn. Våra experter hjälper både leverantörer och slutkunder att mötas och genomföra finansieringen av försäljningen.