Finansiering av utrustning inom hälsa och servicesektor

Med Nordic Finance hjälp går det enkelt att lösa finansieringen av inredning och utrustning till din restaurang, butik, fotostudio eller hälsomottagning. Alltifrån att leasa padelbanor till systemkameror. Företagsleasing är ett smart sätt att införskaffa allt som behövs – utan att din likviditet påverkas.

Leasingprocessen

Den är enkel, såhär går det till

Välj objekt

Du bestämmer vad att införskaffa och hos vilken leverantör. Vi köper sen objektet åt dig.

Skräddarsytt leasingavtal

Hur länge ditt avtal löper. I avtalet ser du månads-kostnaden och löptiden.

Hantering under avtalsperiod

Du leasar objektet av oss under hela avtalsperioden.

Efter leasingperioden finns det flera möjligheter

När avtalet löpt ut kan du förlänga avtalet, köpa objektet till ett restvärde eller lämna tillbaka objektet.

Hälso och service utrustning

Exempel på föremål och utrustning du kan finansiera via Nordic Finance:

Möbler och kontorsutrustning

Storköksutrustning

Restaurang- och butiksinredning

 • Kyldiskar och frysdiskar
 • Varuautomater
 • Leasa Kaffemaskiner
 • Espressomaskiner
 • Frozen yoghurt-maskiner
 • Glassmaskiner
 • Leasa Butiksinredningar

Kassa- och säkerhetsutrustning

 • Kassaregister
 • Kassasystem
 • Kortterminaler
 • Kameraövervakning
 • Larmsystem

Gym och fritid

Hälsa och sjukvård

Ljud, ljus och bild

 • Proffskamera
 • Mixerbord
 • Skärmar
 • Ljudutrustning
 • Högtalare
 • Backdrop
 • Inspelningsutrustning

Fördelarna med att leasa utrustning för hälso och servicesektorn

Vi hjälper dig att lösa finansieringen av den utrustning och inredning just ditt företag behöver. Den stora majoriteten av våra kunder har insett fördelarna med att välja leasing.

nordic-finance_case-story-diaspec-ab_lev_1200x628-some

Behåll likviditeten

När ditt företag väljer att leasa innebär det att du slipper en stor och betungande post i balansräkningen. Likviditeten försämras alltså inte vid en leasinginvestering, och ditt företag binder inte upp det egna kapitalet. Med andra ord går det fortfarande att växa i den takt som du önskar, utan att behöva bromsas av brist på kapital.

Screenshot 2022-07-01 at 15.30.33

Vi anpassar kostnaden

I leasingavtalet anger vi ett restvärde för utrustningen, vilket ger en lägre månadskostnad än om du skulle hyra. Välj mellan fast eller rörlig avgift och huruvida du ska betala varje månad eller på kvartalsbasis. Kostnaden är dessutom helt avdragsgill. Vi utgår alltid från den dagliga referensräntan.

Screenshot 2022-07-04 at 12.29.57

Skippa kontantinsats

Oavsett vilket objekt din verksamhet behöver så utgör detta säkerhet. Därför behövs det oftast ingen ytterligare kontantinsats eller säkerhet. Därmed behåller du ditt rörelsekapital, så att du får större handlingsfrihet om det dyker upp fler intressanta affärsmöjligheter för ditt företag.

Hållbarhet inom
servicesktorn

Inom hälsa och servicesektorn erbjuder vi våra kunder med smarta och hållbara investeringar som skapar härliga mötesplatser och upplevelser till sina gäster. Vi hjälper många av våra hotell- och restaurangkunder med helhetslösningar med moderna och energisnåla kök och hållbar inredning. 

Rätt utrustning ger nöjda kunder

Restaurang, hälsomottagning eller upplevelseindustrin?

Det spelar ingen roll.  För att alltid kunna ge dina kunder eller patienter bästa servicen behöver du utrustning som är modern och anpassad utifrån vad den ska användas till, oavsett om du väljer att leasa eller hyra den.

Räkna på din affär redan idag

I vår leasingkalkylator kan du få en uppskattning direkt på vad ditt fordon kostar att leasa.

Leverantör? Vi säkrar din försäljning

Är du leverantör med utrustning eller maskiner till försäljning?  Idag hjälper vi över 900 leverantörer att slutföra affärer. Med våra experter vid din sida är det betydligt större chans att din affär går i mål.

Vi hjälper din kund med finansieringen, oavsett om det handlar om att leasa eller köpa maskinutrustning. Vår snabbhet och expertis medför dessutom att du som leverantör kan få avlastning och spara dyrbar tid. Så att du kan ägna dig åt din kärnverksamhet.

Frågor och svar

Detta undrar vår kunder om finansiering

Varför ska jag leasa ny utrustning?

Det finns flera föredelar med att leasa eller hyra utrustning. 

 • Låg startkostnad: Du behöver inte göra en stor initial investering i utrustningen, vilket ger bättre likviditet för ditt företag.
 • Lägre månadskostnad: Leasing erbjuder ofta längre löptider än lån, vilket resulterar i lägre månatliga kostnader. Dessutom kan det finnas ett restvärde för utrustningen vid leasing, vilket ytterligare minskar månadskostnaden.
 • Flexibilitet: Genom leasing är du inte bunden till ägandet av utrustningen, vilket ger dig möjlighet att anpassa användningen efter ditt företags behov. Du kan välja att leasa utrustningen under en kortare period och även uppgradera till nyare utrustning över tiden.
 • Nyare utrustning: Leasing ger dig tillgång till nyare och mer avancerad utrustning som ditt företag kanske inte hade haft råd att köpa direkt. Detta kan ge dig en konkurrensfördel gentemot andra företag.

Dessa fördelar möjliggör för företag att dra nytta av utrustning utan att belasta företagets kapital, samtidigt som de får tillgång till det senaste inom teknik och flexibilitet för att anpassa sig till förändrade behov.

Vad kostar leasing av utrustning?

Månadskostnaden för leasing baseras dels på objektets inköpspris, dels på avtalstidens längd. Du kan använda dig av vårt Leasingkalkylator för att få en uppskattning på månadskostnaden eller kontakta oss för rådgivning. 

Ska jag leasa eller hyra?

Detta beror på ditt företags behov. Här kan du läsa mer om vilken finansiering skulle passa dig bäst. Du kan också kontakta oss för rådgivning. 

Vad betyder restvärde?

Vid leasingavtalets slut finns det en kvarvarande skuld att reglera. Detta kallas restvärde. Restvärdet motsvarar marknadsvärde på bilen.

Hur funkar företagleasing för till exempel restaurang eller gymutrustning?

 1. Du kontakta oss om vad ska införskaffas och hos vilken leverantör. Vi köper sen objekten åt dig. 
 2. Du besämmer hur länge ditt avtal löper. I avtalet ser du månads-kostnaden och löptiden.
 3. Du leasar objektet av oss under hela avtalsperioden och betalar en månadsavgift.
 4. När avtalet löpt ut kan du förlänga avtalet, köpa objektet till ett restvärde eller lämna tillbaka objektet.

Vilka typer av utrustning kan jag företagleasa?

Du får bestämma vilka utrustning som du vill leasa och även hos vilken leverantör. Hittar du en lämplig objekt för ditt företag, kontaktar du Nordic Finance för hjälp med finansiering