Leasing av laddstolpar

Vi på Nordic Finance vill aktivt bidra med att möjliggöra skiftet till bra energiförsörjning och förnybar energi. Och ett viktigt steg för att lyckas med det är att elektrifiera vår fordonsflotta, där har laddstolpar en viktig roll att spela.

Leasa laddstolpar

Det kan först verka kostsamt att investera i laddstolpar, men faktum är att ditt företag eller bostadsrättsförening kan räkna hem investeringen med rätt typ av finansiering. Vi skräddarsyr ditt avtal utifrån ditt företags förutsättningar och hjälper dig att hitta den bästa lösningen.

Varför ska du som företag investera i laddstolpar?

Det säljs fler och fler laddbara bilar. Och det ses mer och mer som en självklarhet att du kan erbjuda dina anställda och kunder att ladda. Självklart är det bra för klimatet, men att er fordonsflotta består av elbilar och laddhybrider är utöver miljöfördelarna också bra för plånboken. Står ni i tankarna på att investera i en ny fordonsflotta kan vi även hjälpa er med fordonsfinansieringen.

Finansiering laddstolpar BRF. Varför ska ni installera laddstolpar?

Förutom de självklara miljöfördelarna är laddstolpar och solceller gröna investeringar som ökar värdet på era fastigheter. Genom att installera laddstolpar får ni även en extra intäktskälla från era boende och deras besökare när de laddar. Men den kanske främsta fördelen är att det blir mer attraktiva och lättsålda bostäder då många nu väljer att köra en laddbar bil.

Vi kan även hjälpa dig som kommun eller organisation.

Stora som små laddprojekt, med våra unika finanseringslösningar hittar vi det som passar just er. Vare sig det är att installera laddstolpar så att era anställda kan ladda till att erbjuda invånare laddmöjligheter när de gör sina ärenden.

Investeringsstöd för att installera laddstolpar

Naturvårdsverket ansvarar för de bidrag och stöd som finns för att installera laddstolpar. Se om du som företag, brf, kommun eller organisationer kan få bidrag här.

Fördelar med att leasa laddstationer

Att investera i laddstolpar med pengar ur egen kassa är kostsamt och kan ta tid. Vi hjälper dig att hitta den perfekta finansieringslösningen. Upplägget skräddarsys så att det passar just ditt företags unika förutsättningar.

Det finns stora fördelar med att leasa laddstolpar:

  • Det är som regel inga startkostnader (ingen insats eller förskottsbetalning).
  • Balansräkningen belastas inte. Därmed påverkas inte företagets långsiktiga betalningsförmåga negativt.
  • Kostnaden för utrustningen är 100 procent avdragsgill.
  • När avtalsperioden är över kan du välja vad som är nästa steg.

Så här går det till att leasa laddstolpar av oss:

1

Du bestämmer vilka laddstolpar du vill investera i

Om du vill får du givetvis förhandla och avtala själv med din leverantör om objektet samt vilka leveransvillkor som ska gälla. I annat fall hjälper vi dig gärna hela vägen. Våra experter har stenkoll på laddmarknaden. Därefter tar vi fram förslag på passande leverantörer och finansieringslösningar utifrån just ditt företags behov.
2

Vi skräddarsyr avtalet.

Vi utgår alltid från dina unika förutsättningar. Avgiftens nivå avgörs sedan av objektets pris, avtalets löptid, objektets restvärde och den aktuella räntan.
3

Du skickar in en ansökan om stöd och bidrag till naturvårdsverket.

Se här om hur du går tillväga för att få stöd.
4

Avtalet är klart och laddstolparna installeras.

När allt är avtalat och klart köper Nordic Finance laddstationerna av din leverantör och du bestämmer installationsdatum med leverantören.
5

När avtalsperioden är slut väljer du nästa steg.

Då ligger valfriheten hos dig och det finns flera alternativ. Kanske vill du förlänga kontraktet eller köpa loss laddutrustningen? Oavsett vilket så hjälper vi dig.

Räkna på din affär här:

Vi samarbetar med flera leverantörer av laddstolpar

Vi har samarbeten med flera av landets återförsäljare av laddstolpar och därför har du extra bra förutsättningar för en förmånlig finansiering.
Vi är dock givetvis helt oberoende och kan därför guida dig rätt utifrån dina önskemål och ditt företags förutsättningar. Oavsett hur du vill gå till väga ser vi till att sköta förhandlingen, så att du får snabba och tydliga besked. Det sparar både tid och resurser för dig.

Leverantör av laddinfrastruktur?
Vi säkrar din försäljning.

Befinner du dig istället i leverantörsledet och hjälper företag att installera laddstolpar? Slipp ödsla värdefull tid på potentiella köpare som kanske inte är mogna att köpa på studs. Som leverantör i vårt nät ökar du chansen att få affären i mål. Våra experter hjälper dig och slutkunder att både mötas och slutföra försäljningen. Läs mer om att bli partner till oss här.

Hör av dig till laddfinanseringsexperten!

Urban Reese

Senior Acccount Manager