Finansiering av hållbara energilösningar

Med vår hjälp kan du ställa om till en grönare energiförbrukning. Vi underlättar för ditt företag att byta till en bättre energiförsörjning med hjälp av företagsleasing.

Skifta till hållbar energiförbrukning

Vi på Nordic Finance vill aktivt bidra med att möjliggöra skiftet till bra energiförsörjning och gröna investeringar. Därför har vi specialiserat oss på att hjälpa företag att skifta till utrustning som främjar en grön lösning och bidrar till ett renare samhälle.
Det handlar om att sluta nyttja sådant som kräver fossila bränslen och istället ställa om till det som drivs av pellets, solceller, vind- och vattenkraft. Kanske är det något så begränsat som att byta all belysning – eller så överväger du att investera i en ny fabrik. Oavsett hur stort eller litet ditt nästa steg är så vill vi vara till hjälp.

Räkna hem investeringen och få nöjdare kunder

Det kan verka kostsamt att göra en sådan här omställning. Men faktum är att ditt företag kan räkna hem investeringen med rätt typ av finansiering. Vi skräddarsyr ditt avtal utifrån ditt företags förutsättningar och hjälper dig att hitta den bästa lösningen.
Här kan du räkna direkt på finansering för solceller.

Kanske driver du en fabrik?

Då har du säkerligen stora driftskostnader i form av elförbrukning, men genom att investera i solceller för energiförsörjningen kan investeringen faktiskt bli kostnadsneutral. Detta då din investeringskostnad kan motsvara minskningen du får av dina driftskostnader. Samma sak gäller för alla som vill byta till energisnålare utrustning – kostnaden kan oftast räknas hem.

Eller har du ett lantbruk?

Vi har koll på vilka regler som gäller och vilka bidrag du kan söka. Räkna vad det skulle kosta att leasa solceller för lantbruk här.

Vi kan hjälpa din BRF med Solceller

Räkna fram vad det skulle kosta för er BRF att leasa solceller från oss här.

Exempel på saker du kan leasa eller hyra från oss:

Fördelarna med vår finansieringslösning

Att göra den här typen av investering ur egen kassa är kostsamt och kan ta tid. Men välj inte bort att växa för att rädda miljön! Vi hjälper dig att hitta den perfekta finansieringslösningen för din gröna investering. Upplägget skräddarsys så att det passar just ditt företags unika förutsättningar. Det finns stora fördelar med vår finansieringsmodell:
  • Det är som regel inga startkostnader (ingen insats eller förskottsbetalning).
  • Balansräkningen belastas inte. Därmed påverkas inte företagets långsiktiga betalningsförmåga negativt.
  • Kostnaden för utrustningen är 100 procent avdragsgill.
  • När avtalsperioden är över kan du välja vad som är nästa steg.

Så här går det till!

För att passa just ditt företags unika behov har vi flera flexibla lösningar att välja mellan. Så här går det till:
1

Du bestämmer vad ditt företag vill investera i

Om du vill får du givetvis förhandla och avtala själv med din leverantör om objektet samt vilka leveransvillkor som ska gälla. I annat fall hjälper vi dig gärna hela vägen. Våra experter har stenkoll på gröna lösningar och är vana att assistera företag vid denna typ av investeringar. Därför tar vi fram förslag på passande leverantörer och finansieringslösningar utifrån just ditt företags behov.
2

Vi skräddarsyr avtalet

Vi utgår alltid från ditt företas unika unika förutsättningar. Avgiftens nivå avgörs sedan av objektets pris, avtalets löptid, objektets restvärde och den aktuella räntan. När allt är avtalat och klart köper Nordic Finance objektet av din leverantör och du bestämmer leveransdatum med leverantören.
3

När avtalsperioden är slut väljer du nästa steg

Då ligger valfriheten hos dig och det finns flera alternativ. Kanske vill du förlänga kontraktet eller köpa loss utrustningen? Oavsett vilket så hjälper vi dig.

Räkna på din månadskostnad i leasingkalkylatorn

Vill du se din månadskostnad direkt? I vår leasingkalkylator kan du få en uppskattning direkt på vad din investering kostar att leasa. Här kan du enkelt räkna på vad det kommer att kosta varje månad utifrån ditt investeringsbehov och leasingperiod.
Beräkna leasingkostnad här.

Vi samarbetar med de främsta leverantörerna

Vi har hjälpt över 5 500 slutkunder att få till en flexibel lösning som alla blir nöjda med. Nordic Finance har över 10 års erfarenhet som branschledande inom företagslån och finansiering. Vi är vana att samarbeta med flera av landets främsta återförsäljare och därför får du extra bra förutsättningar för en förmånlig finansiering.
Samtidigt är vi helt oberoende och kan agera fritt och flexibelt utifrån dina önskemål. Oavsett vilken väg du väljer hjälper vi dig att förhandla om finansieringen, vilket ger dig snabba och klara besked. Det betyder att du sparar tid.
Läs mer om våra leverantörssamarbeten

Kontakta oss

Vårt mål är att hjälpa företag att ställa om sin energiförbrukning utan att de behöver bromsa sin tillväxt eller försämra sin likviditet. Vi tror att nyckeln för nöjda kunder är ett nära samarbete och därför finns vi här som kostnadsfritt stöd hela vägen.
Vet du inte vilka gröna möjligheter som finns i din bransch? Kanske funderar du på hur du ska få till en komplex affär. Lugn, vi hjälper dig med allt du behöver, oavsett om det är tips och råd kring finansiering vid uppstart, en eventuell företagsexpansion eller en omställning till en grönare verksamhet. Kontakta oss så hjälper vi dig att se över vad som passar ditt företag bäst utifrån era unika förutsättningar.