Finansiering av hållbara energilösningar

Med vår hjälp kan du ställa om till en grönare energiförbrukning. Vi underlättar för ditt företag att byta till en bättre energiförsörjning med hjälp av företagsleasing.

Finansiering av hållbara energilösningar

Med vår hjälp kan du ställa om till en grönare energiförbrukning. Vi underlättar för ditt företag att byta till en bättre energiförsörjning med hjälp av företagsleasing.

Skifta till hållbar energiförbrukning

Exempel på förnybara energilösningar du kan finansiera via Nordic Finance:

Solceller

Laddstolpar

  • Laddstolpar för ditt företag
  • BRF:er
  • Publika laddplatser

Uppvärmning & kylning

  • Pelletsmaskiner
  • Värmeväxlare
  • Kylanläggning

Övrigt

Leasingprocessen

Den är enkel, såhär går det till

Välj objekt

Du bestämmer vad att införskaffa och hos vilken leverantör. Vi köper sen objektet åt dig.

Skräddarsytt leasingavtal

Hur länge ditt avtal löper. I avtalet ser du månads-kostnaden och löptiden.

Hantering under avtalsperiod

Du leasar objektet av oss under hela avtalsperioden.

Efter leasingperioden finns det flera möjligheter

När avtalet löpt ut kan du förlänga avtalet, köpa objektet till ett restvärde eller lämna tillbaka objektet.

Skifta till hållbar energiförbrukning

Vi på Nordic Finance jobbar aktivt med att möjliggöra skiftet till bättre energiförsörjning och grönare investeringar. Därför har vi specialiserat oss på att hjälpa företag att byta till utrustning som främjar en grön framtid. Genom vårt medlemskap i Svensk solenergi är vi med och erbjuder ett lättare sätt att investera i tex. solceller.  

Räkna hem investeringen och få nöjdare kunder

Det kan verka kostsamt att göra en sådan här omställning. Men faktum är att ditt företag kan räkna hem investeringen med rätt typ av finansiering. Vi skräddarsyr ditt avtal utifrån ditt företags förutsättningar och hjälper dig att hitta den bästa lösningen.

NF_maskiner_1280x432 copy

Kanske driver du en fabrik?

Då har du säkerligen stora driftskostnader i form av elförbrukning, men genom att investera i solceller för energiförsörjningen kan investeringen faktiskt bli kostnadsneutral. ​

traktor

Eller har du ett lantbruk?

Vi har koll på vilka regler som gäller och vilka bidrag du kan söka. Räkna vad det skulle kosta att lease solceller för lantbruk här.​

Screenshot 2022-07-01 at 15.30.45

Vi kan hjälpa din BRF med Solceller

Räkna fram vad det skulle kosta för er BRF att leasa solpaneler från oss här.​

Fördelarna med vår finansieringslösning

Att göra den här typen av investering ur egen kassa är kostsamt och kan ta tid. Men välj inte bort att växa för att rädda miljön. Vi hjälper dig att hitta den perfekta finansieringslösningen för din gröna investering. Upplägget skräddarsys så att det passar just ditt företags unika förutsättningar. 

Räkna på din affär redan idag

I vår leasingkalkylator kan du få en uppskattning direkt på vad ditt fordon kostar att leasa.

Vi samarbetar med de främsta leverantörerna

Vi har hjälpt över 5 500 slutkunder att få till en flexibel lösning som alla blir nöjda med. Nordic Finance har över 10 års erfarenhet som branschledande inom företagslån och finansiering. Vi är vana att samarbeta med flera av landets främsta återförsäljare och därför får du extra bra förutsättningar för en förmånlig finansiering.

Samtidigt är vi helt oberoende och kan agera fritt och flexibelt utifrån dina önskemål. Oavsett vilken väg du väljer hjälper vi dig att förhandla om finansieringen, vilket ger dig snabba och klara besked. Det betyder att du sparar tid.

FAQ

Detta undrar vår kunder om finansiering

Vad är solcellleasing?

Solcellleasing är ett avtal där du hyr solcellsanläggningen från en leasingfirma istället för att köpa den direkt. Du betalar en månatlig avgift för användningen av solcellsanläggningen under avtalad tid. 

Finansiering eller kontant?

När du överväger olika alternativ för inköp är priset ofta en viktig faktor att beakta. Det är därför klokt att alltid undersöka vilka betalningsalternativ som erbjuds. Solcellsfinansiering kan vara fördelaktigt eftersom kostnaden sprids ut över tiden, vilket innebär att ditt företag inte behöver binda upp kapital

Vad händer efter leasingperiodens slut?

Efter leasingperiodens slut kan du vanligtvis välja mellan att förlänga leasingavtalet, köpa ut solcellsanläggningen till marknadsvärdet eller returnera den till leasingföretaget

Kan jag uppgradera eller utöka solcellsanläggningen under leasingperioden?

Det kan finnas möjligheter att uppgradera eller utöka solcellsanläggningen under leasingperioden. Detta kan dock variera beroende på leasingavtalet och leasingföretagets villkor. Kontakta oss så kan vi diskutera mer.