Finansiering av maskiner och verktyg inom entreprenad, skog och lantbruk

Med Nordic Finance hjälp kan du införskaffa ny eller begagnade maskiner utan att behöva binda upp ditt kapital. På så sätt kan du återinvestera i företaget och expandera i snabbare takt. Ett smidigt steg för att slippa halka efter dina konkurrenter.

Finansiera nästa maskinköp med vår hjälp

Konkurrensen är stenhård inom entreprenad, skogsbruk och lantbruk. Rätt utrustning är avgörande för att både positionera sig på marknaden och lyckas bibehålla sin ställning. När ditt företag behöver nya maskiner har vi den kompetens och erfarenhet som krävs för att hitta exakt rätt investering för dina behov. Därefter hjälper vi dig att lösa finansieringen på bästa sätt.
Alla företag har unika förutsättningar och våra experter hjälper dig att välja den optimala finansieringslösningen, oavsett om du bestämmer dig för att leasa eller köpa loss. Vi lägger stor vikt vid den personliga rådgivningen och du kan lita på att vi stöttar dig hela vägen.

Exempel på utrustning att leasa eller hyra:

Entreprenad

Skogsbruk

  • Skördare
  • Flismaskiner
  • Grävmaskiner och övriga skogsbruksmaskiner

Lantbruk

  • Leasa traktor
  • Gräsklippare
  • Slåttermaskiner
  • Skördetröskor
  • Gödselspridare
  • Rundbalspress
  • Jordbearbetningsutrustning

Fördelarna med leasing för företag inom entreprenad, lantbruk och skogsbruk

Vi hjälper dig med maskinfinansieringen, oavsett om du vill leasa grävmaskin, en traktor eller entreprenadmaskin. Hos oss på Nordic Finance kan du välja att leasa eller köpa loss utrustningen. De allra flesta av våra kunder väljer att finansiera sin utrustning via leasing. Att använda leasing som finansieringsmodell har flera fördelar för ditt företag. Här är de vanligaste skälen:

Behåll likviditeten

Eftersom det är vi som äger maskinen eller utrustningen så behöver du inte ta upp objektet som tillgång i din balansräkning. Det gör att ditt företag inte binder det egna kapitalet, vilket innebär att likviditet, soliditet och nyckeltal inte påverkas. Ägarförhållandet för också med sig att budgeteringen och den finansiella planeringen förenklas.

Vi anpassar kostnaden

I leasingavtalet bestäms ett restvärde på objektet, vilket gör att månadskostnaden blir lägre än vid hyra. Leasingavgiften kan vara fast eller rörlig och med ett leasingavtal anpassar du kostnaden efter er budget. Kostnaden är dessutom 100 procent avdragsgill. Vi utgår alltid från Stibor, Stockholm Interbank Offered Rate, som är den dagliga referensräntan.

Skippa kontantinsats

Normalt behövs varken kontantinsats eller kompletterande säkerhet utöver själva objektet. Därmed behåller du ditt rörelsekapital, så att du får större handlingsfrihet om det dyker upp fler affärsmöjligheter som du inte vill att ditt företag ska gå miste om.

Så här går det till!

Du kan redan idag lösa din finansiering med hjälp av oss. För att passa just ditt företags unika behov har vi flera flexibla lösningar att välja mellan.
1

Du bestämmer vilket objekt ditt företag vill investera i

Om du vill får du givetvis förhandla och avtala själv med din leverantör om objektet samt vilka leveransvillkor som ska gälla. I annat fall kan vi hjälpa dig hela vägen. Våra experter har stenkoll på entreprenadbranschen och är vana att hjälpa företag vid köp av maskiner. Vi känner till allt om marknadens bästa entreprenadutrustning och vi hittar en eller flera passande leverantörer utifrån just ditt företags unika behov. När det är klart köper Nordic Finance objektet av din leverantör och du som kund får det levererat.
2

Ditt företag leasar objektet och vi hjälper till med finansieringslösningen

Vill du inte köpa maskinen kan du istället införskaffa den med ett leasingavtal. Betalningen sker i form av en leasingavgift som du kan välja månads- eller kvartalsbetalning för. Den normala tiden för leasing är mellan två och tio år beroende på hur du som kund vill att upplägget ska se ut. Leasingavgiftens nivå avgörs av objektets pris, avtalets löptid, objektets restvärde efter löptidens slut och ränta.
3

När leasingperioden är slut väljer du själv nästa steg

Då finns det tre alternativ för dig som kund; du kan ta hjälp av oss för att förlänga leasingkontraktet, lämna tillbaka objektet eller så kan du köpa loss objektet av oss till ett restvärde som är bestämt på förhand.

Leverantör?
Vi säkrar din försäljning

Är du leverantör med utrustning eller maskiner till försäljning? Då vet du att köpmognaden hos både dina potentiella och befintliga kunder kan skilja sig åt. Långt ifrån alla är mogna att slå till på studs och de bromsas ofta av bristen på eget kapital. Inte sällan har du en spekulant som börjar skala ner sitt köp på grund av den stora utgiftsposten ett maskinköp kan innebära. Idag hjälper vi över 900 leverantörer att slutföra affärer. Med våra experter vid din sida är det betydligt större chans att din affär går i mål.
Vi hjälper din kund med finansieringen, oavsett om det handlar om att leasa eller köpa maskinutrustning. Vår snabbhet och expertis medför dessutom att du som leverantör kan få avlastning och spara dyrbar tid. Vi hjälper dig så mycket eller så lite du vill, oavsett om det gäller din kunds finansiering eller genom hela köpdialogen. Så att du kan ägna dig åt din kärnverksamhet.
Läs mer om vad det innebär att vara leverantör

Lär känna en av våra kunder: Valbo Entreprenad

Det började med en enda gräsklippare 1967. Idag består maskinparken bland annat av lastbilar, kranbilar, grävmaskiner, dumper, stubbskördare och slagkross.

”I början hyrde vi maskinerna men sedan behövde vi någon som hjälpte oss med finansieringen, och det blev mycket billigare än att hyra i slutändan. Jag hoppas på en mångårig relation med Nordic Finance.”

Ulf Ytterholm
VD och grundare Valbo Entreprenad

Kontakta oss

Våra experter besitter en gedigen kunskap rörande finansieringslösningar inom entreprenad. Vi tror att nyckeln för nöjda kunder är ett nära samarbete och därför finns vi här som stöd hela vägen.
Hittar du inte din typ av utrustning i vår lista? Eller är du osäker på om leasing är rätt val för just ditt företag? Kanske funderar du på hur du ska få till en komplex affär. Lugn, vi hjälper dig med allt du behöver, oavsett om det är tips och råd kring finansiering vid uppstart eller företagsexpansion via leasing. Kontakta oss för att se över vad som passar ditt företag bäst utifrån era unika förutsättningar.