Finansiering av maskiner och verktyg inom entreprenad, skog och lantbruk

Med Nordic Finance hjälp kan du införskaffa ny eller begagnade maskiner utan att behöva binda upp ditt kapital. På så sätt kan du återinvestera i företaget och expandera i snabbare takt. Ett smidigt steg för att slippa halka efter dina konkurrenter.

Det här kan du finansiera

Här hittar du ett axplock av det du kan finansiera:

Entreprenad

Skogsbruk

  • Skördare
  • Flismaskiner
  • Grävmaskiner och övriga skogsbruksmaskiner

Lantbruk

  • Leasa traktor
  • Gräsklippare
  • Slåttermaskiner
  • Skördetröskor
  • Gödselspridare
  • Rundbalspress
  • Jordbearbetningsutrustning

Finansiera nästa maskinköp med vår hjälp

Konkurrensen är stenhård inom entreprenad, skogsbruk och lantbruk. Rätt utrustning är avgörande för att både positionera sig på marknaden och lyckas bibehålla sin ställning. När ditt företag behöver nya maskiner har vi den kompetens och erfarenhet som krävs för att hitta exakt rätt investering för dina behov. 

Kundcase: Valbo Entreprenad

Det började med en enda gräsklippare 1967. Idag består maskinparken bland annat av lastbilar, kranbilar, grävmaskiner, dumper, stubbskördare och slagkross.

”I början hyrde vi maskinerna men sedan behövde vi någon som hjälpte oss med finansieringen, och det blev mycket billigare än att hyra i slutändan. Jag hoppas på en mångårig relation med Nordic Finance.”

Ulf Ytterholm
VD och grundare Valbo Entreprenad

Fördelarna med leasing för företag inom entreprenad, lantbruk och skogsbruk

Vi hjälper dig med maskinfinansieringen, oavsett om du vill leasa grävmaskin, en traktor eller entreprenadmaskin. Hos oss på Nordic Finance kan du välja att leasa eller köpa loss utrustningen. De allra flesta av våra kunder väljer att finansiera sin utrustning via leasing. Att använda leasing som finansieringsmodell har flera fördelar för ditt företag. Här är de vanligaste skälen:
Screenshot 2022-07-18 at 10.59.44

Behåll likviditeten

Eftersom det är vi som äger maskinen eller utrustningen så behöver du inte ta upp objektet som tillgång i din balansräkning. Det gör att ditt företag inte binder det egna kapitalet, vilket innebär att likviditet, soliditet och nyckeltal inte påverkas. Ägarförhållandet för också med sig att budgeteringen och den finansiella planeringen förenklas.

Screenshot 2022-07-18 at 10.59.50

Vi anpassar kostnaden

I leasingavtalet bestäms ett restvärde på objektet, vilket gör att månadskostnaden blir lägre än vid hyra. Leasingavgiften kan vara fast eller rörlig och med ett leasingavtal anpassar du kostnaden efter er budget. Kostnaden är dessutom 100 procent avdragsgill. Vi utgår alltid från Stibor, Stockholm Interbank Offered Rate, som är den dagliga referensräntan.

Screenshot 2022-07-04 at 12.29.40

Skippa kontantinsats

Normalt behövs varken kontantinsats eller kompletterande säkerhet utöver själva objektet. Därmed behåller du ditt rörelsekapital, så att du får större handlingsfrihet om det dyker upp fler affärsmöjligheter som du inte vill att ditt företag ska gå miste om.

Leasingprocessen

Den är enkel, såhär går det till

Välj objekt

Du bestämmer vad att införskaffa och hos vilken leverantör. Vi köper sen objektet åt dig.

Välj leasing period
Hur länge ditt avtal löper. I avtalet ser du månads-kostnaden och löptiden.
Hantering under avtalsperiod

Du leasar objektet av oss under hela avtalsperioden.

Avtalet löper ut

När avtalet löpt ut kan du förlänga avtalet, köpa objektet till ett restvärde eller lämna tillbaka objektet.

Räkna på din affär redan idag

I vår leasingkalkylator kan du få en uppskattning
direkt på vad din investering kostar att leasa.

Leverantör?

Vi säkrar din försäljning

Är du leverantör med utrustning eller maskiner till försäljning?  Idag hjälper vi över 900 leverantörer att slutföra affärer. Med våra experter vid din sida är det betydligt större chans att din affär går i mål.

Vi hjälper din kund med finansieringen, oavsett om det handlar om att leasa eller köpa maskinutrustning. Vår snabbhet och expertis medför dessutom att du som leverantör kan få avlastning och spara dyrbar tid. Så att du kan ägna dig åt din kärnverksamhet.