5 Tips för att sälja mer till dina entreprenadkunder

I detta inlägg delar vår Account manager Sara Månsson med sig av 5 tips på hur du kan sälja mer till dina befintliga entreprenadkunder.

1 | Erbjud flera olika betalalternativ– Då hjälper du kunderna att hitta den lämpligaste finansieringsformen utifrån deras unika förutsättningar. Du flyttar fokus från priset till kundens faktiska behov.

2 | Tipsa om lämpliga tillbehör –Du vet vilka tillbehör som det är vanligt att kunder behöver. För att kunden ska ha råd med dessa kan du föreslå en leasinglösning, eftersom kunden då får de tillbehör som behövs inbakade i månadskostnaden.

3 | Hitta rätt leasingperiod – Med leasing kan kostnaden för maskinen spridas över ett lämpligt antal år. Har kunden exempelvis dragit in ett kontrakt på tre år är det vanligtvis att rekommendera att maskinen är färdigbetalad när detta löper ut.

4 | Enkelt att uppdatera maskinparken – När leasingavtalet löper ut kan du vara proaktiv och kontakta kunden angående en ny maskin. På så sätt säkrar du att kundens maskinpark alltid är optimerad.

5 | Håll koll på nya miljökrav– När det kommer nya miljökrav kan du kontakta dina kunder med utlöpta leasingavtal och erbjuda dem en smidig lösning för att uppdatera maskinparken så att den möter de nya miljökraven.

Sara Månsson, Account Manager på Nordic Finance. Arbetar med både kunder och leverantörer hos Nordic Finance och tar fram optimala finansieringslösningar utifrån kundernas behov. I en tidigare artikel har vi även skrivet om hur du med leasing kan hjälpa dina kunder att bygga sin maskinpark.

Läs mer om hur vi på Nordic Finance kan hjälpa dig som är leverantör här eller kontakta oss i formuläret bredvid.

Relaterade inlägg

Räkna på din affär redan idag

I vår leasingkalkylator kan du få en uppskattning direkt på vad ditt fordon kostar att leasa.